6.9 C
București
19 aprilie, 2024

FOTO & VIDEO | Cum arată cel mai nou parc din București. Parcul Liniei este plin de gazon, terenuri de sport și are un loc de joacă spectaculos

Publicat: 02/06/2023, 12:53

Cel mai nou parc din Capitală a fost deschis joi, pe 1 iunie. Este vorba de Parcul Liniei, din Cartierul Militari, aflat între Plaza și Cora. Noul parc arată foarte bine, este plin de gazon, terenuri de sport, hamace, dar are și un loc de joacă spectaculos. Fiind la început, cu copaci mici, parcul nu beneficiază deocamdată de prea multă umbră.

Cartierul Militari are în sfârșit un nou parc mare, care este unul longitudinal.

Parcul Liniei, amenajat pe lângă o veche cale ferată, a fost deschis joi. Noul loc de promenadă și de relaxare arată foarte bine, mai ales că mobilierul este nou, sunt foare mulți copăcei, gazon, sau hamace.

de baschet, iar cei care vor să joace fotbal pot opta pentru un astfel de teren construit în urmă cu mai mulți ani, dar care este lipit de noul parc.

Cel mai spectaculos loc din Parcul Liniei este cel de joacă, cu foarte multe elemente noi, dinamice, de la leagăne, tobogane și un castel foarte colorat.

„Suntem foarte bucuroși, ne lipsea un parc în Militari, s-a făcut și foarte repede. Era o pârloagă aici acum un an”, spune un tătic, încântat.

Copiii se pot bucura și de un loc foarte răcoros pe timpul verii, respectiv mai multe țâșnitori de apă, aflate lângă terenul de joacă.

Parcul Liniei a costat aproape 16 milioane de lei

Deocamdată lipsește însă umbra, asta pentru că

Lucrarea a fost executată de asocierea formată din Garden Center Grup SRL, Ro-Verde Landscaping SRL, Cris Garden SRL, Geca Impex PM SRL, DFS Center Grup SR și a costat aproape 16 milioane de lei.

„Copiii au fost atrași de locurile de joacă noi și inedite, de activitățile pregătite special pentru ei, adolescenții de skateparc, cel mai frumos din București. Iar adulții s-au bucurat să se relaxeze în hamacele și pufurile colorate de pe gazon, să joace un handbal sau pur și simplu să se plimbe pe alei, să petreacă timp de calitate”, transmit reprezentanții Sectorului 6.

Primarul Sectorului 6 spune că urmează și faza a II-a a acestui proiect.

„Sectorul 6 și Bucureștiul au de azi un nou parc, de aproximativ 5 hectare. Este Faza I, pentru că vom continua imediat cu Faza II și vom ajunge la 8 hectare, astfel că vom avea cel mai mare parc din București deschis după 1989. În Faza a III-a, va fi cel mai lung parc liniar din România cel puțin, așa cum există și la New York și la Paris. Va fi un parc de 4 km, promenadă, care va conecta Valea Cascadelor cu zona Doina Cornea, unde este și AFI Cotroceni”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, la deschiderea Fazei I a Parcului Liniei”, susține Ciprian Ciucu.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

02 Jun, 12:50

Cultură –

02 Jun, 12:21

Educație –

02 Jun, 12:20

Ultima oră

Actualitate –

02 Jun, 12:04

02 Jun, 11:41

Știri politice –

02 Jun, 11:23

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/foto-video-cum-arata-cel-mai-nou-parc-din-bucuresti-parcul-liniei-este-plin-de-gazon-terenuri-de-sport-si-are-un-loc-de-joaca-spectaculos-19989802

Ultimă oră

Același autor