21.4 C
București
28 martie, 2024

Firea: Consilierul de parenting, în clasificarea ocupaţiilor din România

Meseria de specialist în lucrul cu părinţii (consilier de parenting) va fi inclusă în clasificarea ocupaţiilor din România, a anunţat joi ministrul Familiei Gabriela Firea.

Ministrul Familiei Gabriela Firea a participa joi, la invitaţia UNICEF România, la lansarea aplicaţiei mobile de educaţie parentală Bebbo, creată pentru a veni în ajutorul părinţilor, dar şi a persoanelor care au în grijă copii cu vârste cuprinse între zero şi şase ani.

Conform acesteia, aplicaţia este gratuită şi oferă sfaturi privind sănătatea, dezvoltarea, nutriţia, protecţia copilului şi alte îndrumări necesare dezvoltării armonioase a celor mici. Informaţiile din aplicaţie provin de la specialişti.

„M-am bucurat, de asemenea, să anunţ că în sfârşit vom avea meseria de specialist în lucrul cu părinţii (consilier de parenting) în clasificarea ocupaţiilor din România. În acelaşi timp, Legea privind separarea copilului de familie a fost votată de Senat, foarte importantă pentru că astfel vor putea fi prevenite multe dintre cazurile de abandon, în rândul familiilor cu probleme financiare”, a spus Gabriela Firea.

Ea susţine că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse este coordonatorul naţional al Garanţiei pentru copii, iar planul de acţiune pentru implementare a fost deja studiat de Comisia Europeană, de reprezentanţii celorlalte ministere şi urmează să fie aprobat de Guvern.

„În paralel, punem bazele Observatorului Naţional al Copilului, aprobat de Guvern la începutul acestui an. Vom avea prima bază de date prin care vor fi identificaţi şi înregistraţi aflaţi în situaţii grele”, a mai transmis ministrul Familiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/firea-consilierul-de-parenting-in-clasificarea-ocupatiilor-din-romania-21723718

Ultimă oră

Același autor