20.2 C
București
23 iunie, 2024

Final de contract între Pink Post si Primãria Bârlad! Mii de localnici lãsati fãrã „corespondenta” contractatã pe banii lor!

15 martie 2023

19 ore ago

– Advertisement –

DILEMÃ… Ziua de 14 martie a sosit, dar „postasii roz” nu s-au mai arãtat pe la usile celor mai multi dintre barlãdeni, desi firma Pink Post are de încasat o suma uriasã pentru distribuirea scrisorilor expediate de onor Primãria Bârlad! Conform contractului primarului Dumitru Boros, „postasii roz” aveau obligatia sã împartã scrisorile cu situatia contribuabililor cu privire la dãrilor locale, în perioada 28 februarie – 14 martie (zece zile), dar iatã cã ieri s-au împlinit cele 10 zile, însã mii de bârlãdeni nu au primit nimic. Nici nu avea cum, cãci Pink Post este o firmã cu 2 angajati si, fãrã infrastructura Postei Române, din cele 33 mii de scrisori dacã s-au împãrtit 3000 e mare minune, glumesc amar localnicii din Bârlad.

Afacerea primarului Boros de la Bârlad cu „postasii roz” de la Pink Post Bârlad, firmã care va primi de la bugetul local peste 32.000 euro, a luat sfârsit ieri, conform contractului de difuzare care cuprindea „Serviciile de tipãrire, împlicuire si livrare, cu optiunea de confirmare de primire a deciziilor de impunere si a scrisorii primarului”, dupã cum deja stiti cã a confirmat însusi primarul, când ne acuza cã noi, ziaristii de la Vremea Nouã, cã vã inducem în eroare! Serviciile au fost atribuite <>, preciza acelasi primar. Numai cã, bârlãdenii au rãmas fãrã a primii multi dintre ei scrisorile contractate a fi tipãrite, împlicuite si livrate. Am solicitat ieri, la Pink Post Bârlad, sã ni se confirme, conform Legii 544/2001, privind accesul la informatiile publice, câte scrisori s-au livrat din cele 33. 000 contractate si am rãmas uimiți auzind cã … putine, în niciun caz atâtea zeci de mii câte prevede contractul încheiat! Iatã ce ne-a spus un angajat al Pink Post, dupã ce ne-a precizat cã informatiile nu pot fi date decât de … sefii Pink Post de la Voluntari – Bucuresti, firma privatã ce a semnat contractul cu Primãria Bârlad:

„Eu nu vã pot da relatii despre ce doriti! Sunati la firmã, mai sus, cã ei au mai multe detalii, eu sunt un simplu angajat! M-au sunat, mi-au zis sã nu dau niciun detaliu, îmi pare rãu! Cãutati pe Internet, cã’ gãsiti numãrul de telefon si cereti sã vi se dea detalii!”, a spus angajatul Pink Post Bârlad. Am întrebat totusi, ca simplu cetãtean, de ce eu nu am primit scrisoarea în cauzã. Si nu numai eu, ci sute de bârlãdeni, dacã nu chiar mii! Nici ei nu au primit si au luat cu asalt Posta din Bârlad, cerând sã li se spunã unde sunt scrisorile! „Din ce stiu, scrisorile nu s-au trimis la toti. Au fost mai putine scrisori, nu câte s-au preconizat. Nu a fost acoperit tot Bârladul, a fost a cantitate mai micã, întrebati la Primãrie, cã ei stiu. A fost o cantitate de scrisori mult mai micã decât se stie”, a spus angajatul care nu a vrut sã-si dea numele, pentru cã „mã dã afarã”, a spus el.

Întrebãri fãrã rãspunsuri!

Deoarece plata cãtre Pink Post se face din bugetul local, deci din bani publici, este clar cã tot ce tine de aceastã „afacere” intrã sub incidenta Legii 544/2001,ne-am adresat, evident, Primãriei Bârlad, unde, asa cum stiti, nu suntem „agreati”. Deci nu am primit niciun rãspuns nici la solicitãri, nici la telefoane, care, apropo, sunt blocate pentru noi, nu ne rãspunde niciun „fost coleg” din presã, desi sunt vreo câtiva fosti jurnalisti, angajati ai primarului Dumitru Boros, unul fiind chiar purtãtorul de cuvânt! Nici mãcar secretara primarului nu ne rãspunde la telefoane, asa cã, cel mai probabil vom recurge la alte metode legale, pentru a obtine informatii de la Primãria Bârlad. În ceea ce priveste Pink Post, posta privatã cu care primarul Boros s-a „aliat” si a lãsat mii de bârlãdeni fãrã informatiile de la Taxe si Impozite si fãrã a putea citi „Mãretele Realizãri” ale domniei sale, am trimis o solicitare prin e-mail în care am specificat ce dorim. O facem publicã, sã nu existe dubii cã am cerut altceva decât informatii publice, are intrã sub incidenta Legii 544/2001, Republicatã, privind accesul la informatii publice:

„Va solicitam, in virtutea Legii 544/2001 Republicata, privind accesul la informatii publice, sa ne comunicati urmatoarele:

– Dacã s-a încheiat contractul dumneavoastra cu Municipiul Bârlad, privind „Serviciile de tipãrire, împlicuire si livrare, cu optiunea de confirmare de primire a deciziilor de impunere si a scrisorii primarului”, din municipiul Barlad.

-Câte scrisori ați tipãrit?

– Câte scrisori ați distribuit?

– Câte au rãmas nedistribuite și ce faceti cu ele?

– Ati primit pentru tipãrirea scrisorilor și a notificãrii de la Serviciul Taxe si Impozite a Primãriei Barlad, Baza de Date cuprinzând datele celor care trebuiau sã primeascã plicul cu tot ce conținea?

Vã mai solicitãm sã ne spuneti dacã s-a încheiat perioada de distribuție, contractul cu Primãria Bârlad si când s-a incheiat.”, sunã solicitarea ziarului Vremea Nouã cãtre Pink Post. Asteptãm cu mare interes rãspunsurile, pentru a ne lãmuri în ce fel s-a finalizat afacerea primarului Boros cu firma Pink Post, pe banii bârlãdenilor care nici mãcar nu au primit „produsul” afacerii, adicã scrisoarea în cauzã!

Ultimele Știri

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/final-de-contract-intre-pink-post-si-primaria-barlad-mii-de-localnici-lasati-fara-corespondenta-contractata-pe-banii-lor/

Ultimă oră

Același autor