7.2 C
București
18 aprilie, 2024

Filmările pentru „Cravata galbenă”, cu Ben Schnetzer și John Malkovich, încep luna aceasta în București

Publicat: 02/06/2023, 12:21

„Cravata galbenă” portretizează viața extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiți, dar și unul dintre cei mai controversați artiști ai secolului XX. Filmul va fi regizat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi („Octav”, 2017), după un scenariu scris împreună cu James Olivier.

Ben Schnetzer a semnat pentru rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”, în locul lui Rupert Friend. Schnetzer va avea rol principal și îl va interpreta pe celebrul dirijor în anii tinereții, iar John Malkovich va juca rolul lui Sergiu Celibidache în ultima parte a vieții.

Ben Schnetzer este cunoscut pentru rolul principal din drama SF apocaliptică, „Y: The Last Man”, precum și pentru rolul din „The Nap” de pe Broadway, o producție regizată de Daniel Sullivan la Manhattan Theatre Club. De asemenea, din filmografia actorului fac parte „The Grizzlies”, „Goat” și „Pride”. În viitor, el va putea fi văzut în filmul Netflix „Three Body Problem”.

Filmul va urmări viața dirijorului, de la copilăria sa în România, sub autoritatea strictă a unui tată disciplinar, până la fuga sa dureroasă de acasă, pentru a-și urma visul unei cariere în muzică. Lupta pentru supraviețuire în Germania, în timpul războiului și după acesta, căderea și ascensiunea într-o carieră și o viață inimaginabile, care acoperă șapte decenii și toate cele patru colțuri ale globului. Aceasta este povestea de viață a unui artist de excepție, cu un destin remarcabil, dar sinuos, care a luptat împotriva prejudecăților, compromisului, convenției și comercialismului. Filmul ne face martorii unei căutări inspiraționale a unui om care și-a dedicat întreaga viață unui vis și s-a luptat din greu să fie acceptat de cei dragi inimii lui.

Filmările pentru “Cravata galbenă” încep luna aceasta în București. Producători sunt Adela Vrînceanu Celebidachi, Cristina Dobrițoiu, Andrei Boncea, Christopher Milburn, James Olivier și Robert W. Cort, producător executiv.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Video –

02 Jun, 12:53

Știri –

02 Jun, 12:50

Educație –

02 Jun, 12:20

Ultima oră

Actualitate –

02 Jun, 12:04

02 Jun, 11:41

Știri politice –

02 Jun, 11:23

Sursa: https://www.gandul.ro/cultura/filmarile-pentru-cravata-galbena-cu-ben-schnetzer-si-john-malkovich-incep-luna-aceasta-in-bucuresti-19989761

Ultimă oră

Același autor