18.5 C
București
27 mai, 2024

Femeia de 72 de ani dusă la DNA pentru că ar fi dat mită 10 ouă, achitată post-mortem de judecători

Dreptate făcută mult prea târziu de justiția din România. Curtea de Apel Cluj a achitat-o post-mortem pe Maria Cociorvan, femeia care a fost dusă la DNA pentru că ar fi dat mită 10 ouă.

, în vârstă de 72 de ani, a fost luată cu mascați din locuința ei din satul Iaslovăț, în 2014. Femeia a fost dusă la DNA București unde a fost acuzată fapte de corupție, respectiv pentru că ar fi dat 10 ouă mită unui judecător din Rădăuți.

În anul 2016, femeia a murit din cauza stresului emoțional la care a fost supusă în perioada anchetei. În timp ce bătrâna a fost achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj, fostul judecător din Rădăuți a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

El a fost acuzat că a sprijinit un om de afaceri din Rădăuți în interesul pe care acesta îl avea cu mai multe proprietăți imobiliare. În plus a mai fost acuzat că a primit produse alimentare și suma de 1.000 de euro de la femeia din Iaslovăț pentru a interveni pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Rădăuți, ca acesta să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care fiul ei avea calitatea de reclamant.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/femeie-72-de-ani-dna-mita-10-oua-achitata-post-mortem-maria-cociorvan-671708.html

Ultimă oră

Același autor