18.5 C
București
27 mai, 2024

Eurodeputat: Plahotniuc şi Şor să primească interdicţie de a circula în UE

Europarlamentarul Vlad Gheorghe cere sancţionarea oligarhilor pro-ruşi Plahotniuc şi Şor la următoarea reuniune a miniştrilor de externe ai statelor membre UE: „Trebuie să primească urgent interdicţia de a călători în UE şi mai ales trebuie să le confiscăm averile”.

„Am cerut sancţionarea oligarhilor pro-ruşi Plahotniuc şi Şor la următoarea reuniune a miniştrilor de externe ai statelor membre UE. Am transmis solicitarea mea şi către preşedinţia suedeză a Consiliului – oligarhii trebuie să primească urgent interdicţia de a călători în UE şi mai ales trebuie să le confiscăm averile cu care plătesc acţiuni anti-democratice, prin care pun în pericol statul de drept şi guvernarea aleasă liber de către cetăţenii Moldovei prin vot”, transmite Vlad Gheorghe.

El aminteşte că nu este prima oară când cere oficialilor UE să se alăture Statelor Unite şi Marii Britanii care i-au sancţionat deja pe Plahotniuc şi Şor pe teritoriile lor.

„Situaţia de la Chişinău ne priveşte direct, nu putem asista pasiv, nu mai putem amâna măsurile care se impun. Nu facem decât să permitem acoliţilor lui Vladimir Putin şi regimului criminal de la Kremlin să genereze încă o criză la graniţele României şi ale Uniunii. Moldova merită tot sprijinul european, iar cetăţenii care au ales prin vot un viitor mai bun merită ca noi toţi să ne onorăm promisiunea de a-i primi alături de noi unde le e locul – în marea familie europeană”, încheie eurodeputatul Vlad Gheorghe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 14:22

astăzi, 14:20

astăzi, 13:56

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/eurodeputat-plahotniuc-si-sor-sa-primeasca-interdictie-de-a-circula-in-ue-21790908

Ultimă oră

Același autor