14.1 C
București
29 aprilie, 2024

Enigma – dispozitivul de transmis mesaje codate în timpul celui de al Doilea Război Mondial, prezentată la ICI Bucureşti

14:13, 11 octombrie 2023

Enigma – dispozitivul de transmis mesaje codate în timpul celui de al Doilea Război Mondial, piesă de muzeu rară, prezentată la ICI Bucureşti

ICI Bucureşti a organizat evenimentul „Comunicaţii în timp”, în cadrul căruia a prezentat o maşină Enigma celebră pentru rolul său în al Doilea Război Mondial şi pentru complexitatea sa criptografică.

Enigma a fost un cifru portabil folosit la criptarea şi decriptarea mesajelor secrete în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Dispozitivul trimitea mesaje codate către armata terestră, forţele aeriene, şi forţele navale, fiind inventată în speranţa că aceste mesaje nu vor putea fi descifrate niciodată.

Evenimentul organizat de ICI Bucuresti în parteneriat cu OTOTO a reprezentat o ocazie de excepţie, având în vedere interesele şi activităţile institutului în domeniul tehnologiei şi al criptografiei.

Demonstraţia „Enigma criptează pentru voi!” a fost o oportunitate de a intra în contact cu un artefact care a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea criptografiei, oferind ocazia de a învăţa din trecut şi de a aprecia progresul şi evoluţia tehnologică în acest domeniu.

„La ICI Bucureşti, suntem dedicaţi promovării inovaţiei şi cunoaşterii. Continuăm să oferim oportunităţi unice de învăţare şi de explorare a lumii tehnologiei. Maşina ENIGMA este un simbol al ingeniozităţii umane, ce demonstrează importanţa învăţării din trecut şi contribuţia semnificativă pe care inovaţia şi perseverenţa o pot aduce în calea noastră.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI Bucureşti.

Dispozitivul a avut un impact semnificativ asupra rezultatului războiului, iar decriptarea mesajelor sale a jucat un rol esenţial în victoria aliaţilor care au reuşit să decodifice mesajele. Enigma este astăzi o piesă de muzeu rară, studiată încă în toată lumea.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/enigma-dispozitivul-de-transmis-mesaje-codate-in-timpul-celui-de-al-doilea-razboi-mondial-prezentata-la-ici-bucuresti/

Ultimă oră

Același autor