18.5 C
București
27 mai, 2024

Elon Musk a concediat peste 6.000 de persoane de la Twitter

Elon Musk a concediat peste 6.000 de persoane de la Twitter de când a preluat conducerea companiei.

31 afișări

Musk a spus la BBC că platforma de socializare are acum doar 1.500 de angajaţi, faţă de cei sub 8.000 care erau angajaţi în momentul achiziţiei. Reducerea echivalează cu aproximativ 80% din personalul companiei.

Nu este „deloc amuzant” şi poate fi uneori „dureros”, a declarat miliardarul CEO pentru postul britanic de televiziune.

Al doilea cel mai bogat om din lume a spus că a fost nevoie de „măsuri drastice” când a ajuns la conducerea Twitter, deoarece compania se confrunta cu „o situaţie de flux de numerar negativ de 3 miliarde de dolari”. Acest lucru a lăsat Twitter cu doar „patru luni de trăit”, a estimat el.

Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie anul trecut.

După ce iniţial s-a oferit să preia compania în aprilie 2022, el a încercat să iasă din afacere, invocând îngrijorări cu privire la numărul de conturi bot pe care le avea. De atunci, el a revizuit radical Twitter: a concediat directori de top, a tăiat locuri de muncă şi a adoptat noi politici privind modul în care conturile de utilizator sunt verificate sau etichetate.

De atunci, Twitter este acum „aproximativ” în echilibru, iar agenţii de publicitate se întorc pe platformă, a declarat el pentru BBC.

Musk a menţionat, de asemenea, examinarea de către SUA a TikTok, spunând că, deşi nu este utilizator al aplicaţiei deţinute de chinezi, de obicei este „împotriva interzicerii unor lucruri”: „Adică, ar ajuta Twitter, presupun, dacă TikTok ar fi interzis, pentru că atunci oamenii ar petrece mai mult timp pe Twitter şi mai puţin pe TikTok. Dar chiar dacă asta ar ajuta Twitter, aş fi în general împotriva interzicerii unor lucruri”.

De asemenea, Musk a făcut glume în timpul interviului, spunând că „nu mai este CEO al Twitter” şi că a fost înlocuit de câinele său de companie, un Shiba Inu pe nume Floki.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 19:41

astăzi, 19:27

astăzi, 09:11

astăzi, 08:24

astăzi, 19:04

astăzi, 19:03

astăzi, 18:58

astăzi, 17:46

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/elon-musk-a-concediat-peste-6-000-de-persoane-de-la-twitter-21792015

Ultimă oră

Același autor