28 C
București
23 iunie, 2024

Elevul de 16 ani de la Colegiul “Ion Creangă” din Bucureşti care şi-a atacat profesoara cu cuţitul rămâne în arest preventiv/ Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă

astăzi, 16:01

Elevul în vârstă de 16 ani de la Colegiul “Ion Creangă” din Bucureşti care ăi-a atacat profesoara cu cuţitul rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia, decizia magistraţilor fiind definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, să respingă ca nefondată contestaţia elevului la decizia Tribunalului Bucureşti din data de 6 aprilie prin care fusese arestat preventiv pentru 30 de zile.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Conform procurorilor, ”la data de 05.04.2023, în jurul orei 12:30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din mun. Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste căre elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară”.

Procurorii menţionează că elevul ”a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit”, concluzia lor fiind că, ”din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard”.

În opinia magistraţilor, elevul a purtat şi folosit un cuţit într-o instituţie de învăţământ, iar prin violenţele exercitate asupra profesoarei în faţa colegilor de clasă a tulburat ordinea şi liniştea publică, provocând sentimente de teamă, indignare şi insecuritate.

Elevul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, săptămâna trecută, de către Tribunalul Bucureşti.

În timpul orei de curs, elevul şi-a înţepat profesoara în gât. Aceasta a fost transportată la spital şi a avut nevoie de suturarea unei plăgi.

Unitatea de învăţământ a deschis propria anchetă, iar Ministerul Educaţiei a transmis că monitorizează derularea acesteia, astfel încât să fie respectate toate prevederile legale.

Sursa: https://www.news.ro/justitie/elevul-de-16-ani-de-la-colegiul-ion-creanga-din-bucuresti-care-si-a-atacat-profesoara-cu-cutitul-ramane-in-arest-preventiv-decizia-curtii-de-apel-bucuresti-este-definitiva-1922400112122023041621094026

Ultimă oră

Același autor