20 C
București
7 mai, 2024

El este Aaron, băiatul de şapte ani care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Şah

Aaron Drăgoi, la doar şapte ani, va reprezenta România la Campionatul Mondial de Șah. Copilul este înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu.

Sursa foto: Antena 3 CNN

Pasiunea lui Aaron pentru șah a fost descoperită la o vârstă fragedă, iar de atunci, el și-a dedicat timpul și energia pentru a-și perfecționa abilitățile în acest domeniu fascinant al jocului minții.

Aaron Drăgoi are doar 7 ani și este multiplu campion național și vicecampion la sportul minții, deținând peste 100 de trofee. Talentul impresionant al lui Aaron Drăgoi strălucește pe tabla de șah, pregătindu-se să reprezinte cu mândrie culorile României la prestigiosul Campionat Mondial de Șah.

Cea mai mare reușită a tânărului este cucerirea titlului de Campion Național la Șah Clasic unde a terminat turneul fără nicio înfrângere, deși a jucat într-o competiție cu copii mai mari.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini cu Aaron, copilul minune de şapte ani care va reprezenta România la

„Pentru mine toate sunt importante. De anul asta cele mai importante au fost Campionatul Național de Juniori unde am luat locul 1 la Șah Clasic la sub 8 ani”, spune Aaron.

A descoperit sportul minții la vârsta de 5 ani, iar acum practică șahul de performanță în cadrul Clubului Sportiv Universitar de Șah București de un an.

„Am pasiunea asta de la bunicul meu”

„Eu am pasiunea asta de la bunicul meu. Când aveam vârsta de 5 ani şi 7 luni, el m-a învățat să joc șah pentru ca el stătea pe acasă şi eu nu făceam nimic şi a zis tati să ma învețe bunicul şi așa m-am dezvoltat”, a mai spus Aaron.

Cu fiecare mutare calculată și fiecare partidă câștigată, Aaron demonstrează că vârsta nu este un obstacol în calea succesului și că visurile pot deveni realitate prin determinare și perseverență.

„Eu pus şi simplu calculez şi pur şi simplu îmi iese pentru ca m-am antrenat destul şi din instinct îmi vine”, mai spune micuțul campion.

Pe lângă șah, Aaron mai practică fotbal, karate, ski, fiind implicat în multe activități și cursuri de dezvoltare personală.

„Matematica şi știința…matematica are cumva legătură cu șahul pentru că trebuie să calculezi în avans şi dacă faci un schimb de piese trebuie să calculezi în avans”, mai spune Aaron.

Aaron Drăgoi, o sursă de inspirație pentru tinerii din întreaga țară

În drumul său către Campionatul Mondial de Șah, Aaron Drăgoi reprezintă o sursă de inspirație pentru tinerii din întreaga țară, dovedind că pasiunea, disciplina și dedicarea pot transforma visurile în realitate.

„Noi ne bucuram mult pentru el pentru ca şi-a dezvoltat abilitățile încă de când era mic. Am văzut de mic că avea dezvoltate anumite abilitați şi îi plăceau în special jocurile de logică, de memorie şi am zis să încercăm şi şahul. Nu este foarte greu dacă îi place şi susţii copilul.

Aaron Drăgoi a fost înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Dar sunt sacrificii de făcut. Timp, emoții. investiții financiare. Dacă este să calculăm, antrenamentele, participare la turneele care sunt săptămânale…depășește câteva mii de euro lejer”, spune Simona Drăgoi, mama lui Aaron.

Recent, Aaron Drăgoi a fost înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, unde talentul său excepțional în domeniul șahului a fost recunoscut și încurajat.

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/romania-inteligenta/aaron-dragoi-copil-minune-campionat-mondial-sah-708107.html

Ultimă oră

Același autor