14.3 C
București
18 octombrie, 2024

Eduard Novák, replică la „declaraţiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă: Este ilegal, imoral şi ridicol

După ce a declanşat o controversă în privinţa premierii angajaţilor din Federaţia Română de Canotaj pentru rezultatele de la Jocurile Olimpice, Eduárd Novák revine vineri cu o replică la „declaraţiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă, şefa Agenţiei Naţionale pentru Sport.

„Am citit, cu multă atenţie, declaraţiile stupefiante ale doamnei Elisabeta Lipă. Am constatat că, în loc să discute despre situaţia de la Agenţia Naţională pentru Sport, doamna Lipă preferă să ducă discuţia într-o zonă sterilă şi lipsită de substanţă”, a declarat Novák, într-o postare pe Facebook.

El subliniază că „problema de fond este reprezentată de modul lipsit de transparenţă, imoral şi aflat chiar la limita legalităţii în ceea ce priveşte decizia de a acorda o recompensă în cuantum de 160.000 de euro contabilei instituţiei pe care o conduceţi”.

Novák a continuat să explice că „recompensarea angajaţilor este legală cu condiţia să se facă în baza unor criterii transparente şi nu învăluite în mister”. El a ridicat întrebări legate de declaraţiile Elisabetei Lipă, menţionând că „cei 160.000 de euro nu recompensau munca doamnei contabil, ci a altor angajaţi. Atunci, de ce respectivii angajaţi nu sunt menţionaţi?”

„Este ca şi cum aţi spune că susţineţi ideea ca întreg fondul de salarii al FRC să fie acordat persoanei X care, la rândul ei, va acorda fiecărui angajat salariul cuvenit? Nu numai că este ilegal şi imoral, dar frizează ridicolul!”, a adăugat el.

Novak a subliniat discrepanţa dintre declaraţiile şefei Agenţiei şi cele ale altor angajaţi ai FRC: „Pe de o parte, susţineţi că suma de 160.000 de euro nu era destinată unei singure persoane (contabila!), pe de altă parte alţi angajaţi au confirmat că respectiva sumă este destinată contabilei. Deci, cine spune adevărul? Dvs. sau celelalte persoane?”

În final, el a concluzionat: „Repet: problema de fond este legată de motivele pentru care contabila şi secretarul general al FRC ajung să fie recompensaţi cu sume mai mari decât sportivii medaliaţi”, întrebând apoi retoric: „Puteţi să îi priviţi pe sportivii medaliaţi în ochi şi să le spuneţi că performanţa lor valorează mai puţin decât activitatea contabilei şi a secretarului general din FRC?”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 14:09

astăzi, 13:57

astăzi, 13:28

astăzi, 11:16

astăzi, 10:49

astăzi, 10:33

astăzi, 13:08

astăzi, 12:51

astăzi, 12:39

astăzi, 12:26

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/eduard-novak-replica-la-declaratiile-stupefiante-ale-elisabetei-lipa-este-ilegal-imoral-si-ridicol-22518773

Ultimă oră

Același autor