28 C
București
23 iunie, 2024

După o iarnă în care bucureștenii au reclamat că au stat în frig în case, Termoenergetica anunță că se închide căldura de marți

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă că de marți, 18 aprilie, va opri progresiv furnizarea energiei termice, în condițiile în care timp de trei zile consecutive au fost peste 10 grade Celsius în timpul nopții.

Termoenergetica a anunțat astfel încheierea sezonului de încălzire 2022 – 2023.

Argumentul adus este articolul 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00”.

Astfel, începând cu data de 18 aprilie, vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti.

Oprirea agentului termic pentru căldură va fi făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.

Potrivit companiei, „reducerea progresivă a temperaturii de livrare oferă posibilitatea de a furniza căldură pe timpul nopții în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare.

Asociațiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor, pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

De la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților legali ai acestor instituții.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Serviciul Marketing, Comunicare şi Relaţii Publice.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/dupa-o-iarna-in-care-bucurestenii-au-reclamat-ca-au-stat-in-frig-in-case-termoenergetica-anunta-ca-se-inchide-caldura-de-marti-2318921

Ultimă oră

Același autor