13.5 C
București
5 mai, 2024

Dovada așteptării pentru București. Procentele pentru noii candidați, după ruptura PSD – PNL din Capitală – sondaj dcnews.ro

25.04.2024 15:40

25.04.2024 15:34

Inquam Photos/ Octav Ganea

Noii candidați PSD – PNL ar veni pe un val de așteptare al electoratului, dovadă sunt și voturile din sondajul DCNews.

DCNews.ro a realizat un sondaj printre cititorii site-ului, pentru a afla pe cine ar vota pentru București, dintre noii candidați, după ”ruperea” alianței PSD – PNL în Capitală, pentru Primăria Municipiului București.

Amintim că PSD – PNL aveau, până de curând, un candidat comun, pe medicul Cătălin Cîrstoiu. Cele două partide au luat însă decizia de a merge mai departe separat, atât din cauza controverselor lansate din presă cu privire la managerul Spitalului Universitar, cât și din cauza procentelor din sondajele date publicității, care-l plasau pe locul al treilea, cu 8- 10% pe candidatul comun.

Așteptarea cu privire la noi candidați se pare că a fost mare, dacă ne uităm că, în preferințele cititorilor DCNews, Gabriela Firea este plasată pe primul loc cu 68% din voturi. Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone ar merge tot umăr la umăr: 12,9% vs. 11,7%.

Sebastian Burduja, din partea PNL, ar lua 4,9%, urmat de candidatul AUR, cu 2,5%.

Alegerile locale se vor desfășura în iunie, în data de 9, odată cu alegerile europarlamentare.

25 apr 2024, 16:21

Sursa: https://www.dcnews.ro/dovada-asteptarii-pentru-bucuresti-procentele-pentru-noii-candidati-dupa-ruptura-psd-pnl-pentru-localele-din-capitala-sondaj-dcnews-ro_957122.html

Ultimă oră

Același autor