14.9 C
București
5 iunie, 2023

Dosar penal pentru mărfuri contrafăcute. A fost descoperit un container cu cuburi Rubik false

Sursa foto: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, împreună cu vameși din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au descoeprit aproximativ 32.000 de jucării din material plastic susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale unei mărci comerciale.

„ La data de 22 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, împreună cu vameși din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au identificat aproximativ 32.000 de jucării din material plastic susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale unei mărci comerciale.

Cele aproximativ 32.000 de jucării au fost găsite într-un container sosit, în Portul Constanța Sud – Agigea, din Turcia, pentru o societate comercială din municipiul București. Jucăriile aveau o inscripție asemănătoare unei mărci comerciale, fiind susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale acesteia.

Bunurile în cauză, având o valoare de peste 1.500.000 lei, au fost reținute în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute”, potrivit IPJ Constanța.

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/locale/dosar-penal-container-cuburi-rubik-false-turcia-927095.html

Ultimă oră

Același autor