8.9 C
București
18 octombrie, 2024

Docherii portului grec Pireu au blocat încărcătura de muniţie destinată Israelului

Zeci de membri ai unui sindicat al docherilor greci au blocat încărcarea unui container cu muniţie destinat Israelului în semn de protest faţă de războiul din Gaza, au declarat vineri pentru Reuters oficiali ai pazei de coastă şi ai sindicatului.

Containerul, care a sosit joi în portul Pireu din Grecia, conţinea 21 de tone de muniţie, a declarat unul dintre sindicalişti pentru Reuters sub rezerva anonimatului.

Marfa a fost transportată cu camionul din Macedonia de Nord şi urma să fie încărcată la bordul unei nave sub pavilionul Insulelor Marshall cu destinaţia Israel.

Înainte de incident, sindicatul lucrătorilor portuari făcuse apel la lucrători să protesteze şi să blocheze transportul de arme şi muniţii care ar urma să fie utilizate în războiul din Gaza.

„Este timpul să strigăm tare că nu vom permite ca portul Pireu să devină o trambulină de război”, se arată în declaraţia lor de pe Facebook. „Luptăm pentru pace… nu participării Greciei la război!”

Imagini încărcate ulterior pe aceeaşi pagină de Facebook arătau oameni purtând rachete de semnalizare şi sloganuri pulverizate pe un camion pe care scria: „Criminalilor, ieşiţi din port”.

Grecia a susţinut dreptul Israelului de a se apăra pe fondul conflictului în curs cu gruparea militantă Hamas în Gaza, dar a solicitat o încetare imediată a focului pentru a pune capăt a ceea ce a declarat că este o „catastrofă umanitară inimaginabilă”.

Camionul cu încărcătura rămâne la autorităţile portuare şi a fost lansată o anchetă privind incidentul. A fost emis un mandat de arestare pentru un lider sindical, a declarat unul dintre oficialii gărzii de coastă. Containerul avea un permis de tranzit valabil, a declarat un alt oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 19:50

astăzi, 19:16

astăzi, 19:08

astăzi, 17:53

astăzi, 17:31

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/docherii-portului-grec-pireu-au-blocat-incarcatura-de-munitie-destinata-israelului-22518885

Ultimă oră

Același autor