31 C
București
14 iulie, 2024

Directorul de la Cannes explică de ce deschide festivalului cu un film cu Johnny Depp

Thierry Fremaux, directorul Festivalului de Film de la Cannes, a explicat decizia de a deschide ediţia din acest an a evenimentului cu filmul „Jeanne du Barry”, cu Johnny Depp, spunând că „filmul nu e despre el”, potrivit NME.

Regizată de regizoarea franceză Maïwenn, drama biografică „Jeanne du Barry” urmăreşte viaţa lui Jeanne du Barry (interpretată de Maïwenn), care a urcat în ierarhia socială pentru a deveni ultima amantă regelui Ludovic al XV-lea (Johnny Depp).

Filmul marchează prima interpretare în lungmetraj a lui Depp în ultimii trei ani şi vine după ce actorul a câştigat anul trecut procesul de defăimare împotriva fostei soţii, Amber Heard.

Întrebat de Variety despre „alegerea controversată” de a deschide festivalul cu revenirea actorului, Fremaux a declarat: „Nu văd deloc filmul lui Maïwenn ca pe o alegere controversată, pentru că, dacă lui Johnny Depp i s-ar fi interzis să lucreze, ar fi fost altceva, dar nu este cazul. Ştim doar un singur lucru, este sistemul de justiţie şi cred că a câştigat procesul legal. Dar filmul nu este despre Johnny Depp”.

„Jeanne du Barry” va deschide festivalul pe 16 mai, înainte de a fi lansat în cinematografele din Franţa în aceeaşi zi. Din distribuţie mai fac parte Pierre Richard, Noemie Lvovsky, Benjamin Lavernhe şi Melvil Poupaud.

Printre filmele care concurează pentru premiul principal Palme d’Or al Festivalului de Film de la Cannes se numără „Asteroid City”, de Wes Anderson, „The Zone Of Interest”, de Jonathan Glazer, „May December”, de Todd Haynes, şi „Club Zero”, de Jessica Hausner.

În afara competiţiei, următorul film al lui Martin Scorsese, „Killers Of The Flower Moon” şi „Indiana Jones And The Dial Of Destiny” vor avea, de asemenea, premiera în cadrul festivalului.

Festivalul de Film de la Cannes 2023 are loc în perioada 16-27 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 16:28

ieri, 13:41

astăzi, 15:52

astăzi, 15:16

Sursa: https://www.mediafax.ro/cultura-media/directorul-de-la-cannes-explica-de-ce-deschide-festivalului-cu-un-film-cu-johnny-depp-21800133

Ultimă oră

Același autor