16.1 C
București
16 septembrie, 2024

DIICOT: Trei persoane care vindeau droguri în Bucureşti şi Prahova au fost arestate preventiv

Trei persoane care ar fi vândut canabis în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţului Prahova au fost arestate preventiv, a informat, sâmbătă, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis, sâmbătă, AGERPRES, joi şi vineri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea a trei persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Procurorii arată că, în perioada decembrie 2023 – septembrie 2024, una dintre persoane a procurat, deţinut, oferit şi comercializat, în mod repetat, canabis (drog de risc) către consumatori din judeţul Prahova şi municipiul Bucureşti, cu sume cuprinse între 50 şi 60 lei pentru un gram.

De asemenea, anchetatorii spun că, în intervalul februarie – august o altă persoană ar fi procurat şi vândut diferite cantităţi de canabis, fiind prinsă în flagrant joi, în municipiul Bucureşti, având asupra sa aproximativ 200 grame canabis destinat comercializării.

Totodată, conform procurorilor, o altă persoană a fost prinsă în flagrant, tot pe raza municipiului Bucureşti, în timp ce deţinea în scopul vânzării aproximativ 500 grame canabis.

„În cursul activităţilor desfăşurate şi a percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate aproximativ 3,8 kilograme canabis (drog de risc), 160 grame rezină de canabis (drog de risc), 35 grame MDMA (drog de mare risc), sume de de bani în lei şi euro, bunuri folosite la depozitarea, ambalarea, porţionarea şi consumul drogurilor, precum şi alte mijloace de probă”, se menţionează în comunicat.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a celor trei, pentru o perioadă de 30 de zile, a mai transmis DIICOT.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/diicot-trei-persoane-care-vindeau-droguri-in-bucuresti-si-prahova-au-fost-arestate-preventiv-2921537

Ultimă oră

Același autor