14.7 C
București
14 mai, 2024

Delegaţie Hamas, aşteptată luni la Cairo pentru discuţii privind încetarea focului în Gaza

O delegaţie a Hamas va vizita luni Cairo pentru discuţii menite să asigure o încetare a focului, a declarat duminică un oficial Hamas pentru Reuters.

Oficialul, care a cerut să nu-i fie divulgat numele, a spus că delegaţia va discuta o propunere de încetare a focului înmânată de Hamas mediatorilor din Qatar şi Egipt, precum şi răspunsul Israelului.

El nu a dezvăluit detalii despre ultimele propuneri.

Un alt oficial de rang înalt al Hamas a declarat pentru Reuters că delegaţia va fi condusă de Khalil Al-Hayya, adjunctul şefului Hamas din Gaza.

Discuţiile vor avea loc între delegaţia Hamas şi mediatorii din Qatar şi Egipt, pentru a discuta observaţiile făcute de gruparea Hamas cu privire la răspunsul israelian la recenta sa propunere.

„Hamas are unele întrebări şi nelămuriri cu privire la răspunsul israelian la propunerea sa, pe care mişcarea l-a primit vineri de la mediatori”, a declarat oficialul pentru Reuters.

Vineri, un oficial de rang înalt al Hamas, Khalil Al-Hayya, a declarat că grupul a primit răspunsul Israelului la cererea sa de încetare a focului şi că îl studiază înainte de a transmite răspunsul său mediatorilor egipteni şi qatarezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/delegatie-hamas-asteptata-luni-la-cairo-pentru-discutii-privind-incetarea-focului-in-gaza-22360581

Ultimă oră

Același autor