17.6 C
București
16 mai, 2024

Debarcaderul construit de armata americană în largul Fâşiei Gaza va costa 320 de milioane de dolari

Costul estimat pentru construirea unui debarcader de către armata americană în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane de dolari.

„Costul nu doar a crescut. A explodat”, a declarat senatorul Roger Wicker.

Sursa foto: X

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane de dolari, a declarat pentru Reuters un oficial american din domeniul apărării.

Costul aproape că s-a dublat faţă de estimările iniţiale, a arătat, la rândul său, o sursă apropiată acestui proiect.

„Costul nu doar a crescut. A explodat”, a declarat senatorul Roger Wicker, membru în Comisia pentru servicii armate a Senatului.

Preşedintele Joe Biden a anunţat proiectul debarcaderului în martie, în timp ce Israelului i se solicita să faciliteze accesul ajutoarelor de urgenţă în Gaza pe rute terestre. Prin deschiderea unei a doua rute pentru ajutoare, cea pe cale maritimă, oficialii administraţiei Biden speră să evite foametea din nordul Fâşiei Gaza.

Pe de altă parte Wicker şi alţi parlamentari americani se întreabă dacă acest proiect al debarcaderului e un efort care merită, în special având în vedere riscul ca personalul militar american să devină ţinta militanţilor Hamas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

ieri, 23:15

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/debarcaderul-construit-de-armata-americana-in-largul-fasiei-gaza-va-costa-320-de-milioane-de-dolari-22361704

Ultimă oră

Același autor