8.5 C
București
28 martie, 2024

De mâine, 15 martie, meniul restaurantelor trebuie să conțină informații detaliate despre fiecare preparat

Posted by:

14 martie 2023

Noi reguli intră în vigoare de miercuri pentru restaurante, fast-food-uri sau cantine, care trebuie să schimbe meniurile, astfel încât să conțină informații detaliate despre fiecare preparat. Patronii localurilor spun că vor fi nevoiți să crească prețurile produselor, odată cu modificarea meniurilor. Pe de altă parte, ei se plâng că autoritățile încă nu le-au transmis informații despre cum să aplice această măsură.

Începând cu 15 martie, meniurile cantinelor, restaurantelor și fast-food-urilor trebuie să conțină toate ingredientele folosite pentru prepararea mâncărurilor, cantitatea acestora, dar și valorile nutriționale.

În dreptul fiecărui preparat din meniu trebuie să se regăsească informații despre tipul și cantitatea ingredientelor care depășesc o pondere de 20g în componența produsului. Așadar, de mâine vom vedea sub toate preparatele din meniu următoarele elemente: cantitatea de acizi grași saturați, de zaharuri, de grăsimi, dacă s-au folosit aditivi și alergeni, dar trebuie să se și specifice dacă unele ingrediente din componența produsului au fost congelate anterior. Patronii de restaurante contestă această măsură. Ei spun că au trebuit să suporte anumite costuri pentru a adopta aceste măsuri. De asemenea, ei spun că meniurile vor deveni foarte stufoase.

Patronii localurilor care nu vor adopta aceste modificări și nu se vor supune legii se vor alege cu amenzi de până la 10.000 lei. De asemenea, și platformele online care vând mâncare trebuie să adopte aceste modificări.

sursa: digi24.ro

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2023/03/14/de-maine-15-martie-meniul-restaurantelor-trebuie-sa-contina-informatii-detaliate-despre-fiecare-preparat/

Ultimă oră

Același autor