11.7 C
București
29 martie, 2024

Curtea de Apel l-a achitat pe Sorin Blejnar. Fostul şef ANAF era…

Curtea de Apel l-a achitat pe Sorin Blejnar. Fostul şef ANAF era acuzat că a primit o șpagă de 1,2 milioane euro

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, în dosarul în care era acuzat că a primit o mită de 1,2 milioane euro de la omul de afaceri Radu Nemeş.

Motivul invocat de judecători pentru achitare este că nu există probe că Sorin Blejnar a luat mită.

În acelaşi dosar, au fost achitaţi Andreea Florentina Blejnar (soţia lui Sorin Blejnar), Viorel Comăniţă (fost vicepreşedinte al ANAF, cu rol de conducător al Autorităţii Naţionale a Vămilor) şi Sorin Florea (comisar general adjunct al Gărzii Financiare).

De asemenea, instanţa a ridicat sechestrul pus pe averea inculpaţilor.

În dosarul trimis în judecată în august 2019, DNA susţinea că Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă şi Sorin Florea au primit, în perioada mai 2011 – aprilie 2012, mai multe sume de bani de la Radu Nemeş, prin intermediari, pentru ca, în schimb, să protejeze activitatea nelegală desfăşurată de firma SC Excella Real Grup SRL, coordonată de omul de afaceri.

Concret, cei trei inculpaţi ar fi primit drept mită următoarele sume de bani: Sorin Blejnar – 1,2 milioane euro, Viorel Comăniţă – 960.000 euro, Sorin Florea – 300.000 euro.

Sorin Blejnar a mai fost condamnat într-un alt dosar, în mai 2019, la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, însă a fost eliberat condiţionat după ce a executat jumătate din pedeapsă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat joi (25 mai) că rapoartele hackerilor chinezi cum că spionează infrastructura critică din SUA sunt o campanie…

De la debutul invadării Ucrainei, Uniunea Europeană(UE) a imobilizat active ale Băncii Centrale a Rusiei cu o valoare de peste 200 de miliarde de…

Simona Halep e din ce în ce mai indignată că i s-a amânat audierea în cazul presupus de dopaj ceea ce are repercursiuni grave…

Sursa: https://romanialibera.ro/justitie/curtea-de-apel-l-a-achitat-pe-sorin-blejnar-fostul-sef-anaf-era-acuzat-ca-a-primit-o-spaga-de-12-milioane-euro/

Ultimă oră

Același autor