31 C
București
14 iulie, 2024

Creatoarea de modă Dame Mary Quant a murit la vârsta de 93 de ani

Creatoarea de modă Dame Mary Quant a murit la vârsta de 93 de ani, a anunţat familia sa, potrivit BBC.

Într-o declaraţie a familiei sale pentru agenţia de ştiri PA se precizează că aceasta „a murit liniştită în această dimineaţă acasă, în Surrey, Marea Britanie”.

Dame Mary Quant a fost creditată pentru popularizarea fustelor mini care au contribuit la definirea anilor ’60.

Familia sa a declarat că a fost „unul dintre cei mai recunoscuţi creatori de modă ai secolului XX la nivel internaţional şi un inovator remarcabil”.

„Şi-a deschis primul magazin Bazaar în Kings Road în 1955, iar talentul ei vizionar şi creativ a stabilit rapid o contribuţie unică la moda britanică”.

Fostul editor Vogue, Alexandra Shulman, a condus omagiile pe reţelele de socializare, scriind pe Twitter: „RIP Dame Mary Quant. Un lider al modei, dar şi al antreprenoriatului feminin – un vizionar care a fost mult mai mult decât o tunsoare grozavă”.

Muzeul Victoria & Albert a declarat: „Este imposibil de supraestimat contribuţia lui Quant la modă. Ea a reprezentat libertatea veselă a modei anilor 1960 şi a oferit un nou model pentru femeile tinere. Moda de astăzi datorează atât de mult viziunii sale deschizătoare de drumuri”.

Dame Mary a fost una dintre cele mai influente figuri de pe scena modei din anii 1960 şi este creditată pentru că a făcut moda accesibilă maselor cu modelele sale elegante, aerodinamice şi vibrante.

Născută în sud-estul Londrei la 11 februarie 1930, Dame Mary a fost fiica a doi profesori galezi.

În anii 1950, a obţinut o diplomă în educaţie artistică la Goldsmiths College, unde l-a întâlnit pe soţul ei, Alexander Plunket Greene, care mai târziu a contribuit la crearea mărcii sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 14:27

astăzi, 14:11

Sursa: https://www.mediafax.ro/life-entertaiment/creatoarea-de-moda-dame-mary-quant-a-murit-la-varsta-de-93-de-ani-21795237

Ultimă oră

Același autor