21 C
București
1 mai, 2024

Constantin Lupu, alias Bebică a lui Halae a fost filat, vânat și capturat de poliție. Bebică&Co au ratat un omor

Publicat: 18/04/2024, 20:53

Bebică a lui Halae alături de alți complici sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat, cu premeditare. Unul dintre ei în calitate de autor și doi în calitate de complici. Bebică este un asoiciat al lui Aurel Caran.

În baza mijloacelor de probă administrate procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

La data de 07.04.2024, pe fondul unor relații conflictuale preexistente, în scopul agresării persoanei vătămate, inculpații au urmărit-o pe aceasta timp de aproximativ 3 ore, între ora 02:30 și 05:30, în mun. București, din sectorul 3 în sectorul 1, iar pe traseu inculpații au comunicat permanent între ei, și-au coordonat acțiunile astfel încât să nu o piardă din vedere pe persoana vătămată, să nu fie depistați de aceasta și să evite descoperirea de către organele de poliție. În momentul în care inculpații au observat că autoturismul persoanei vătămate a fost parcat în dreptul locuinței acesteia, unul dintre ei s-a îndreptat către aceasta, care nu apucase să coboare din vehicul, și a lovit-o cu o macetă în zona picioarelor și zona toraco-lombară, provocându-i leziuni traumatice grave (secționare venă femurală superioară și interesare arteră femurală superioară distală membru inferior stâng, plagă prin înjunghiere toraco-lombar

Filmul procurorilor

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 17.04.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat (cu premeditare), unul dintre ei în calitate de autor și doi în calitate de complici. În baza mijloacelor de probă administrate procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

La data de 07.04.2024, pe fondul unor relații conflictuale preexistente, în scopul agresării persoanei vătămate, inculpații au urmărit-o pe aceasta timp de aproximativ 3 ore, între ora 02:30 și 05:30, în mun. București, din sectorul 3 în sectorul 1, iar pe traseu inculpații au comunicat permanent între ei, și-au coordonat acțiunile astfel încât să nu o piardă din vedere pe persoana vătămată, să nu fie depistați de aceasta și să evite descoperirea de către organele de poliție. În momentul în care inculpații au observat că autoturismul persoanei vătămate a fost parcat în dreptul locuinței acesteia, unul dintre ei s-a îndreptat către aceasta, care nu apucase să coboare din vehicul, și a lovit-o cu o macetă în zona picioarelor și zona toraco-lombară, provocându-i leziuni traumatice grave (secționare venă femurală superioară și interesare arteră femurală superioară distmembru inferior stâng, plagă prin înjunghiere toraco-lombar paravertebral drept) , autorul acceptând suprimarea vieții victimei, rezultat care nu s-a produs datorită intervențiilor chirurgicale efectuate în regim de urgență (?!)

Față de cei doi complici a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior față de unul dintre cei doi complici a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar cu privire la celălalt a fost formulată propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, în cauză a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă în lipsă a autorului infracțiunii, care în prezent se sustrage de la urmărirea penală. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Pentru documentarea activității infracționale și pentru depistarea tuturor participanților au fost efectuate ample activități investigative, precum și 6 percheziții domiciliare, organele de urmărire penale beneficiind de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, precum și al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupări Infracționale Violente, Serviciul Criminalistic și Serviciul Acțiuni Speciale.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

18 Apr, 21:22

Justiție –

Marius Tucă Show –

18 Apr, 21:20

Ultima oră

18 Apr, 20:34

Video –

18 Apr, 20:05

Știri politice –

18 Apr, 19:35

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/constantin-lupu-alias-bebica-a-lui-halae-a-fost-filat-vanat-si-capturat-de-politie-bebicaco-au-ratat-un-omor-20189676

Ultimă oră

Același autor