18.5 C
București
27 mai, 2024

CNCAN: Explozia de la centrala Zaporoje nu a afectat siguranţa reactoarelor nucleare

Recentul incident generat de explozia unei mine a avut loc în afara perimetrului de siguranţă al centralei de la Zaporoje şi nu a afectat siguranţa reactoarelor nucleare, anunţă Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

„Potrivit informaţiilor obţinute de CNCAN de la reprezentanţii IAEA, recentul incident generat de explozia unei mine a avut loc în afara perimetrului de siguranţă al centralei de la Zaporoje şi nu a afectat siguranţa reactoarelor nucleare”, anunţă CNCAN.

O mină rusească a explodat la centrala nucleară din Zaporojie.

Anunţul a fost făcut de Energoatom, compania nucleară ucraineană, pe Telegram, precizând că dispozitivul a explodat „în apropierea unuia dintre reactoarele centralei nucleare din Zaporojie (ZNPP)”.

„O mină rusească a explodat în apropierea camerei de control a celei de-a patra unităţi energetice de la Zaporojie”, relatează The Guardian.

„Ocupanţii ruşi”, scrie Energoatom, „continuă să transforme centrala într-o bază militară, subminând perimetrul din jurul centralei. Iar aceste acţiuni nu pot avea decât consecinţe”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 14:27

astăzi, 14:11

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/cncan-explozia-de-la-centrala-zaporoje-nu-a-afectat-siguranta-reactoarelor-nucleare-21795195

Ultimă oră

Același autor