14.3 C
București
18 octombrie, 2024

Ciolacu vrea o întrebare despre droguri la referendumul din Bucureşti: „Capitala este cea mai expusă”

Nicuşor Dan vrea să facă două referendumuri care să îi sporească puterea în Capitală. FOTO: gov.ro

Consilierii generali ai PSD vor propune adăugarea unei întrebări legată de prevenţia consumului de droguri în şcoli în Bucureşti pe buletinul de vot pentru

ul iniţiat de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat despre oportunitatea organizării referendumului iniţiat de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, conform Agerpres.

„Orice referendum este oportun, fiindcă este un exerciţiu democratic. Cred că luni au şedinţa Consiliului General să aprobe cele două întrebări. După ce le-am citit şi eu cred că era mai simplu să întrebe dacă desfiinţăm sau nu, cum spunea doamna Clotilde după ce a pierdut alegerile, că mai bine desfiinţăm sectoarele, cumva să moară şi capra vecinului, specific românesc. În schimb, am înţeles, colegii mei din Consiliul General vor veni şi ei cu o întrebare legată de prevenţia consumului de droguri în şcoli. Normal, vorbim de capitala României, e cea mai expusă la acest flagel şi tinerii care fac studiile în capitală sunt cei mai expuşi la acest flagel”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a explicat că după decizia de luni din Consiliul General al municipiului Bucureşti iniţiativa va fi trimisă la Guvern.

„Aşteptăm până luni să vedem decizia, pe urmă, ei sunt iniţiatorii, vor trimite la Guvern. Aştept punctul de vedere al ministrului Justiţiei, al ministrului de Interne, pentru că Ministerul de Interne este organizatorul alegerilor şi pe urmă o să luăm o decizie în Guvern. Susţin ca acest referendum să aibă loc. Şi eu l-am văzut pe domnul Nicuşor Dan că e un primar general şi un om politic care îşi doreşte foarte mult să fie respectată legea. Un om care apără legea nu poate să ceară primului ministru să încalce legea. Dacă ministrul Justiţiei şi ministrul de Interne găsesc a face modificările necesare, n-am nicio problemă”, a declarat Ciolacu.

Primarul general Nicuşor Dan intenţionează să organizeze un referendum simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţale.

Premierul a făcut precizările la finalul vizitei de lucru efectuată alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe autostrada A7, tronsonul Buzău – Focşani, zona Vadu Paşii, judeţul Buzău

Sursa: https://www.antena3.ro/politica/ciolacu-vrea-o-intrebare-despre-droguri-la-referendumul-din-bucuresti-capitala-este-cea-mai-expusa-724969.html

Ultimă oră

Același autor