11.3 C
București
18 octombrie, 2024

Ciolacu: Consilierii PSD vor propune o întrebare la referendum despre prevenția consumului de droguri

Sursa foto: Hepta/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că reprezentanții PSD în Consiliul General vor propune o întrebare privind prevenția consumului de droguri. Șeful Guvernului a mai spus că sprijină organizarea referendumului și a cerut să fie respectată legea în domeniu.

Declarațiile au fost făcute vineri.

„Orice referendum este oportun, este un exercițiu democratic. (…) Cred că era mai simplu să întrebe dacă desființăm sectoarele”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a dezvăluit că reprezentanții PSD în Consiliul General vor propune o întrebare la referendum. Aceasta va fi despre prevenția în cazul

ului de droguri.

„Am înțeles colegii mei din Consiliul General vor veni și ei cu o întrebare privind prevenția consumului de droguri în școli. Vorbim de capitala României, este ceea mai expusă la acest flagel. (…) Așteptăm până luni să vedem decizia, ei sunt inițiatorii vor trimite la Guvern, aștept punctul de vedere al Ministerului Justiției și al Ministerului de Interne pentru că Ministerul de Interne este organizatorul alegerilor și pe urmă vom lua o decizie în Guvern”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că referendumul va fi organizat doar dacă vor fi îndeplinite condițiile legale.

„Susțin ca acest referendum să aibă loc, dar cred că trebuie să fie respectată legea”, a spus premierul Marcel Ciolacu adăugând că „ l-am văzut pe domnul Nicușor Dan că este un primar general și un om politic care își dorește foarte mult să fie respectată legea, nu poate un om care apără legea să-i ceară prim-ministrului să încalce legea, dacă miniștrii de interne și de justiție găsesc să facă modificările necesare, nu am nicio problemă”.

Referendumul ar putea fi organizat în același timp cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Cele două întrebări la care Nicușor Dan îi va invita pe bucureșteni să se pronunțe prin „DA” sau „NU” sunt următoarele:

1. Sunteți de acord ca repartizarea impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?

2. Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită autorizațiile de construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?

Petru Mazilu, petru.mazilu@mediafax.ro

Keywords:REFERENDUM, ÎNTREBARE

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/politica/ciolacu-consilieri-psd-intrebare-referendum-consum-droguri-978932.html

Ultimă oră

Același autor