34.8 C
București
20 iunie, 2024

Chitaristul de jazz Al Di Meola a fost externat din spital: „Le voi fi veșnic recunoscător medicilor de la Spitalul Bagdasar-Arseni”

Chitaristul Al Di Meola a fost externat din spital, la cinci zile după ce a suferit un infarct în timpul concertului său de la Arenele Romane din București.

Într-o postare pe Facebook, artistul american a scris că le va fi veșnic recunoscător medicului și asistentelor de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” care i-au salvat viața.

pe scenă spre finalul concertului.

Chitaristul Al Di Meola a fost externat din spital, la cinci zile după ce a suferit un infarct în timpul concertului său de la Arenele Romane din București. Într-o postare pe Facebook, artistul american a scris că le va fi veșnic recunoscător medicului și asistentelor de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” care i-au salvat viața.

El a fost internat imediat, iar pe 29 septembrie, când și-a revenit, le-a mulțumit medicilor chiar de Ziua Mondială a Inimii.

Chitarist jazz, jazz-rock şi jazz-fusion, dar şi producător, Al Di Meola – născut în New Jersey, pe 22 iulie 1954 – s-a înscris la colegiul de muzica Berklee din Boston, în 1971, iar trei ani mai târziu, s-a alăturat trupei pianistului Chick Corea, Return to Forever, alături de care a cântat până în 1976.

În acelaşi an a lansat primul album solo, „Midnight Sun”. A colaborat, între alţii, cu artişti ca Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder şi Jean Luc Ponty.

Între proiectele din care a făcut parte se numără Super Guitar Trio – care l-a adus alături de chitariştii Paco De Lucia şi John McLaughlin – şi trio-ul The Rite Of Strings, cu Jean-Luc Ponty şi Stanley Clarke.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/magazin/chitaristul-de-jazz-al-di-meola-a-fost-externat-din-spital-le-voi-fi-vesnic-recunoscator-medicilor-de-la-spitalul-bagdasar-arseni-2527619

Ultimă oră

Același autor