9.5 C
București
marți, 9 august, 2022

Ce caută turiștii străini când ajung în București. Topul celor mai vizitate obiective ale Capitalei

Publicat la 5 august 2022, 23:04

Centrul Vechi, vila lui Nicolae Ceauşescu, Parcul Herăstrău şi Caru’ cu Bere sunt printre cele mai atractive puncte de interes pentru turiştii care vizitează Bucureştiul. Pe de altă parte, Castelele Bran și Peleș sunt printre cele mai căutate destinații de către turiștii care fac excursii de o zi cu plecare din Capitală. De asemenea, vizitatorii străini care aleg Bucureștiul vor să știe dacă apa este potabilă, ce evenimente sunt în derulare sau cum să folosească transportul în comun.

O analiză realizată de Platforma Visit Bucharest Today, considerată cel mai accesat ghid online al Bucureştiului arată care sunt preferințele turiștilor străini care vizitează Capitala. De asemenea, sursa citată prezintă și cele mai căutate informații de către turiștii străini care ne vizitează țara.

Obiectivul urmărit de cei care au realizat această analiză a fost de a oferi o imagine a celor mai atractive obiective din

, pentru

străini. De asemenea, autorii doresc să prezinte cele mai căutate informații, de interes, pe care le caută vizitatorii, înainte sau pe parcursul sejurului în țara noastră.

Conform datelor colectate de Visit Bucharest Today, aproximativ 60% dintre utilizatorii platformei sunt vorbitori de limba engleză. Urmează în ordine, cei care vorbesc germană (2,62%), ebraică (1,90%), franceză (1,70%), olandeză (1,70%), rusă (1,46%), italiană (1,47%) şi greacă (1,42%).

Ce vor să viziteze străinii în București

Turiștii străini care vizitează municipiul București vor să viziteze, în primul rând, Centrul Vechi, Fântânile şi spectacolul Simfonia Apei din Piața Unirii, Palatul Parlamentului, Ateneul Român și Catedrala Mântuirii Neamului.

De asemenea, aceștia sunt interesați de Vila lui Ceauşescu – Palatul Primăverii, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului sau Muzeul Ţăranului Român. De altfel, tot ce are legătură cu fostul dictator comunist este la mare căutare printre turiștii străini.

Pe de altă parte, cele mai vizitate parcuri şi grădini din Bucureşti, de către turiştii străini, sunt Parcul Herăstrău, Grădina Botanică sau Parcul

Cele mai căutate restaurante din București

Pe platforma online Visit Bucharest Today, turiștii străini vor să afle informații despre restaurante precum Caru’ cu Bere, Hanul lui Manuc, Berăria H, Hard Rock Café, la mare căutare printre amatorii de distracții.

La capitolul „cele mai căutate sintagme şi întrebări despre Bucureşti ale turiştilor străini”, pe primul loc se află „Ce evenimente sunt în Bucureşti?”, urmată de „Este Bucureştiul un oraş sigur?”. Apoi, vizitatorii străini vor să știe dacă „apa de la robinet este potabilă în Bucureşti?” sau „cum folosesc transportul în comun în Bucureşti?”. Vizitatorii de weekend, sunt interesați de ceea ce se poate face în Bucureşti în la final de săptămână, dar și de „Cazinourile din Bucureşti”.

Platforma a mai indicat și care sunt cele mai căutate destinaţii pentru amatorii de excursii pentru o zi (one day trips) cu plecare din Bucureşti. Aceștia și stabilesc drept țintă a călătoriilor Castelul Bran, orașele Constanţa și Braşov și Castelul Peleş.

Obiectivul urmărit prin analiză

Analiza de mai sus a fost efectuată pe un număr de 52.000 de căutări specifice în platforma web şi pe aplicaţia de Android, în perioada mai – iulie.

Visit Bucharest Today este cel mai accesat

online al Bucureştiului de către vorbitorii de limbă engleză aflaţi în Capitală, dar și de cetăţenii străini care intenţionează să viziteze oraşul.

Platforma este prezentă pe web, unde poate fi accesată pe domeniul

, dar şi pe Google Play, unde aplicaţia este descărcată şi folosită de către utilizatorii dispozitivelor cu Android care vizitează Capitala.

Sursa: https://evz.ro/ce-cauta-turistii-straini-cand-ajung-in-bucuresti-topul-celor-mai-vizitate-obiective-ale-capitalei.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,877FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus