31 C
București
14 iulie, 2024

Captură-record de cocaină. Drogurile au fost găsite plutind în largul coastelor Siciliei

O cantitate record de cocaină în valoare de 400 de milioane de euro a fost recuperată din apă în largul coastelor Siciliei.

70 de colete impermeabile, cântărind în total două tone, au fost găsite plutind în mare în apropierea portului Catania, potrivit Sky News. Pachetele, dotate cu un dispozitiv de semnalizare luminoasă, au fost reperate din cer de un avion de supraveghere.

Învelişul din plastic a împiedicat drogurile să se ude, iar pachetele au fost ţinute împreună cu ajutorul unir plase de pescuit. Poliţia a utilizat bărci pneumatice pentru a recupera drogurile şi a descoperit că pachetele conţineau 1.600 de pachete de cocaină.

Aceasta este una dintre cele mai mari capturifăcute vreodată în Italia, poliţia numind-o o captură record”. Poliţiştii au declarat că „metoda de ambalare şi prezenţa unui dispozitiv luminos care să permită urmărirea” sugerează că o navă de marfă a aruncat drogurile în mare.

Navele de poliţie monitorizează portul Catania pentru a găsi orice ambarcaţiune care ar fi putut fi implicată în operaţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 19:11

astăzi, 18:54

astăzi, 16:49

astăzi, 16:46

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/captura-record-de-cocaina-drogurile-au-fost-gasite-plutind-in-largul-coastelor-siciliei-21804083

Ultimă oră

Același autor