16.5 C
București
28 octombrie, 2024

Bursa de Valori Bucureşti atrage atenţia că are loc o campanie ilegitimă în ultima vreme: Persoane necunoscute îşi atribuie în mod mincinos calitatea de angajaţi ai BVB şi ai Depozitarului Central

astăzi, 14:46

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Depozitarul Central (DC) atrag atenţia asupra unei campanii ilegitime care se desfăşoară în ultima perioadă şi prin care persoane necunoscute îşi atribuie în mod mincinos calitatea de angajaţi ai BVB şi DC. Aceste persoane, ”care nu fac parte sub nicio formă din cadrul BVB şi DC”, contactează telefonic potenţialii investitori şi le cer informaţii personale sau instalarea de aplicaţii pentru telefoanele mobile prin care să obţină acces la conturile bancare ale acestora.

”Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Depozitarul Central (DC) doresc să atragă atenţia publicului asupra unei campanii ilegitime care se desfăşoară în ultima perioadă şi prin care persoane necunoscute îşi atribuie în mod mincinos calitatea de angajaţi ai BVB şi DC. Aceste persoane, care nu fac parte sub nicio formă din cadrul BVB şi DC, contactează telefonic investitori, potenţiali investitori sau deţinători de instrumente financiare şi le solicită informaţii personale sau instalarea de aplicaţii pentru telefoanele mobile prin care să obţină acces la conturile bancare ale acestora. Mai mult, aceste persoane fac trimitere la site-urile companiilor noastre, www.bvb.ro şi www.roclear.ro sau folosesc, în cadrul canalelor de comunicare, identitatea noastră (logo, date de identificare precum numele oficiale, adresa, nr. de înregistrare la Registrul Comerţului etc.) pentru a da credibilitate demersului şi a induce în eroare potenţialele victime”, arată BVB.

Reprezentanţii Bursei atrag atenţia cetăţenilor să nu dea curs sub nicio formă solicitărilor primite din partea acestor persoane.

”BVB şi DC nu solicită şi nu vor solicita date cu caracter personal şi nici instalarea unor aplicaţii pentru telefoanele mobile în scopul obţinerii unor sume de bani sau realizării oricăror tipuri de tranzacţii. Mai mult, BVB nu are dreptul să contacteze nicio persoană pentru a-i propune să investească la bursă, singura modalitate de a investi în companii listate la BVB este deschiderea unui cont de tranzacţionare la unul dintre intermediarii autorizaţi, lista acestora fiind disponibilă pe www.bvb.ro, la acest LINK.

Bursa recomandă populaţiei să raporteze autorităţilor abilitate tentativele de înşelăciune, în speţă Poliţia Română:

Sursa: https://www.news.ro/economic/bursa-de-valori-bucuresti-atrage-atentia-ca-are-loc-o-campanie-ilegitima-in-ultima-vreme-persoane-necunoscute-isi-atribuie-in-mod-mincinos-calitatea-de-angajati-ai-bvb-si-ai-depozitarului-central-1922404628002024101421817078

Ultimă oră

Același autor