34.8 C
București
20 iunie, 2024

Bucureștiul a scăpat de perspectiva negativă a Fitch Ratings

15 apr 2023, 09:22

Capitala și-a îmbunătățit perspectiva acordată de agenția Fitch Ratings.

Fitch Ratings a confirmat vineri, la „BBB minus”, ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Bucureşti, şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, conform Agerpres.

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă.

Profilul individual de creditare a ajuns la A

De asemenea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) al capitalei României de la „bbb plus” la „a”, reflectând revizuirea profilului de risc de la „nivel scăzut mediu” la „nivel mediu”, performanţa operaţională solidă şi planul ambiţios de investiţii.

Bucureştiul este capitala României, cu o populaţie de aproximativ 2,16 milioane de locuitori, şi este responsabil pentru mai mult de 30% din economia ţării, iar nivelul local de bogăţie este de peste patru ori mai ridicat decât media naţională, se menţionează în comunicat. Cheltuielile de capital ale oraşului ar urma să rămână ridicate în perioada 2023-2025, ducând la un deficit mediu de 3% din veniturile totale, apreciază Fitch.

15 apr 2023, 08:09

Sursa: https://www.dcnews.ro/bucurestiul-a-scapat-de-perspectiva-negativa-a-fitch-ratings_912568.html

Ultimă oră

Același autor