20.2 C
București
23 iunie, 2024

București, de peste patru ori mai bogat decât media naţională. Fitch a îmbunătăţit perspectiva ratingului Capitalei

Fitch Ratings a confirmat vineri, la „BBB minus”, ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Bucureşti, şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de Agerpres.

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă.

De asemenea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) al capitalei României de la „bbb plus” la „a”, reflectând revizuirea profilului de risc de la „nivel scăzut mediu” la „nivel mediu”, performanţa operaţională solidă şi planul ambiţios de investiţii.

Bucureştiul este capitala României, cu o populaţie de aproximativ 2,16 milioane de locuitori, şi este responsabil pentru mai mult de 30% din economia ţării. Nivelul local de bogăţie în Capitală este de peste patru ori mai ridicat decât media naţională, se mai menţionează în comunicat.

Cheltuielile de capital ale oraşului ar urma să rămână ridicate în perioada 2023-2025, ducând la un deficit mediu de 3% din veniturile totale, apreciază Fitch.

Alte articole

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/bucuresti-de-peste-patru-ori-mai-bogat-decat-media-nationala-fitch-a-imbunatatit-perspectiva-ratingului-capitalei-2316925

Ultimă oră

Același autor