10.6 C
București
26 aprilie, 2024

BREAKING NEWS

Poșta Română a dat în judecată Ministerul Cercetării și Inovării. Bogdan Ivan, noul ministru, avea de gând să pună ordine în instituție

10 aug 2023, 11:31

Inquam Photos / Ilona Andrei

Poșta Română a dat în judecată Ministerul Cercetării și Inovării.

Ministrul Bogdan Ivan a promis o revoluție la Poșta Română, a purtat negocieri cu reprezentanții sindicatelor, cât și cu cei din conducere. Acesta anticipa o stabilizare a situației, în care prioritățile companiei furnizoare de serviciu poștal universal vor fi plasate în prim-plan.

Cu toate aceste, actualul director al Poștei Române, peste capul ministrului, a luat decizia să desființeze posturile a 501 angajați. În plus, Valentin Ștefan, directorul de la Poșta Română, a recunoscut că nu a obținut aprobarea sindicatului, care acuză conducerea de lipsa de transparență.

„În ziua audierilor, înainte de învestirea noului Guvern, erau proteste în mai multe locuri din țară cu poștașii. Am spus-o și atunci că primul lucru pe care o să-l fac când ajung la minister va fi să vorbesc cu sindicatele – și asta am și făcut în prima zi de mandat. Am primit solicitări din partea sindicatelor, le-am trimis mai departe managementului Poștei Române, i-am chemat la discuții, le-am cerut o situație la zi a modului în care arată astăzi Poșta Română, le-am cerut o clarificare a situației de conflict cu sindicatele.

În urma numeroaselor plângeri, am dispus misiunea Corpului de Control la nivelul Poștei Române. Aștept rezultatele ca să văd câte din acele acuzații sunt concrete și se justifică, urmând ca în etapa următoare, în funcție de rezultate, să înaintez informațiile către Guvernul României” a declarat ministrul Bogdan Ivan la DC News.

Poșta Română a dat în judecată Ministerul Cercetării și Inovării

Compania Națională „Poșa Română“ a înaintat plângerile prealabil și a depus o cerere de chemare în judecată pentru Ministerul Cercetării și Inovării, la Tribunalul București, Secția Contencios Administrativ și Fiscal.

10 aug 2023, 12:07

Sursa: https://www.dcnews.ro/posta-romana-a-dat-in-judecata-ministerul-cercetarii-si-inovarii_925869.html

Ultimă oră

Același autor