16.4 C
București
28 mai, 2023

Boloş spune că nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR privind pensiile speciale

Ministrul proiectelor europene, Marcel Boloş, spune că nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR privind pensiile speciale: „Nimic mai fals. Eu am spus cât se poate de clar: Este o decizie la nivelul Guvernul României şi la nivelul Coaliţiei şi este prematur să ne pronunţăm în acest sens”.

„Pensiile speciale. Un subiect important pentru implementarea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în raport cu care românii au nevoie de răspunsuri concrete. S-a generat ieri ştirea că aş sugera că suntem dispuşi să ajungem la ratarea acestui jalon din PNRR. Nimic mai fals. Eu am spus cât se poate de clar: ”, scrie pe Facebook Marcel Boloş.

El adaugă că rolul său de coordonator al Planului îl obligă să creeze un cadru predictibil.

„Asta include să prezint clar ce avem de făcut pentru a primi bani de la Comisie: reforme. Iar reforma pensiilor speciale trebuie să ţină cont de două criterii fundamentale, cel de sustenabilitate şi cel de contributivitate. Aşa scrie în PNRR şi nu e loc de interpretări. Am repetat acest mesaj proactiv, să nu ne trezim că avem o revelaţie atunci când Bruxelles-ul ne va spune că suntem în pericol să pierdem banii pe care îi avem pentru investiţii naţionale”, încheie Boloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/bolos-spune-ca-nu-s-a-pus-problema-ratarii-jalonului-pnrr-privind-pensiile-speciale-21724100

Ultimă oră

Același autor