12.8 C
București
25 aprilie, 2024

Blocaj la Sectorul 1. Cea mai bogată administrație din București încă nu are buget. Ramona Porumb, viceprimar: „Clotilde Armand le interzice directorilor să dea explicații în Comisia de Buget” | DECLARAȚII EXCLUSIVE

Publicat: 10/03/2023, 15:41

Vineri a avut loc o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local al Sectorului 1, însă, nici de această dată bugetul administrației pe 2023 nu a intrat pe ordinea de zi. Potrivit viceprimarului Sectorului 1, Ramona Porumb, cei doi directori de la ADP și Direcția Investiții încă nu s-au prezentat în Comisia de Buget pentru a explica investițiile pe care vor să le desfășoare în acest an.

Sectorul 1 încă nu are un buget pe anul 2023, după mai multe încercări ratate ale aparatului administrativ de a introduce pe ordinea de zi un proiect în acest sens.

„Bugetul nu a fost dezbătut nici azi ( vineri – n.r.) în cadrul ședinței Consiliului Local, pentru că nici de această dată, cei doi directori care au fost invitați în cadrul Comisiei de Buget, respectiv directorul de Investiții și cel de la ADP, încă nu s-au prezentat pentru a detalia investițiile și proiectele pe care vor să le deruleze anul acesta”, a declarat viceprimarul Ramona Porumb pentru Gândul.

Sursa citată mai arată că

„Directorul de Investiții are un buget de aproximativ 600 de milioane de lei”

„Directorul de Investiții are un buget de aproximativ 600 de milioane de lei, iar directorul de la ADP are un buget de aproximativ 260 de milioane de lei. Sunt Direcțiile cu bugetele cele mai mari, și, automat, sunt necesare discuții pe acest subiect”, declară Ramona Porumb.

Potrivit viceprimarului de la Sectorul 1,

„Vor fi niște repercusiuni ale întârzierii bugetului”

„Înțelegem, din ce spun colegii din aparatul de specialitate, că primarul Sectorului 1 nu le dă voie să vină în cadrul acestei ședințe. Vor fi niște repercusiuni ale întârzierii bugetului, iar aceste explicații trebuie să le ofere primarul cetățenilor, pentru că acum sunt blocate diverse proiecte”, explică Ramona Porumb.

Excedent de 740 de milioane de lei

Viceprimarul Sectorului 1 spune că anul trecut au rămas foarte mulți bani necheltuiți.

„Este un buget care a ajuns la 2,1 miliarde de lei pentru că are un excedent de 740 de milioane de lei, care nu s-au cheltuit anul trecut. Ei rămân în bugetul local, pentru partea de dezvoltare și investiții. La Sectorul 1 se observă însă lipsa fondurilor europene, noi nu avem proiecte prin PNRR”, a conchis Ramona Porumb.

al Primăriei Sectorului 1 a fost votat cu o întârziere de două luni, pe data de 1 aprilie.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Social –

21 Mar, 12:08

Actualitate –

21 Mar, 11:52

Marius Tucă Show –

21 Mar, 11:40

Ultima oră

Știri –

21 Mar, 11:38

21 Mar, 11:20

21 Mar, 10:52

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/blocaj-la-sectorul-1-cea-mai-bogata-administratie-din-bucuresti-inca-nu-are-buget-ramona-porumb-viceprimar-clotilde-armand-le-interzice-directorilor-sa-dea-explicatii-in-comisia-de-buget-19940419

Ultimă oră

Același autor