14.5 C
București
29 mai, 2024

Becurile din Ucraina sunt aprinse acum cu energie din România, Polonia şi Slovacia. Sistemului energetic ucrainean a fost grav afectat de atacurile ruseşti

Ucraina vizează pentru miercuri un nivel record al importurilor de electricitate, după ce infrastructura sa a fost afectată în mod semnificativ de recentele lovituri ruseşti asupra sistemului său energetic, a anunţat Ministerul Energiei de la Kiev.

Ucraina importă masiv energie din România, Polonia şi Slovacia după atacurile ruseşti asupra sistemului energetic

Se aşteaptă ca miercuri importurile de electricitate ale Ucrainei să crească la 23.692 Mwh faţă de maximele anterioare, 21.072 Mwh marţi şi 19.484 Mwh luni.

„Astăzi (miercuri – n.r.) au fost deja efectuate livrări de urgenţă de energie electrică din Polonia, România şi Slovacia, la cererea Ucrainei. De asemenea, se aşteaptă ca asistenţa de urgenţă să fie furnizată în cursul zilei”, a precizat Ministerul Energiei din Ucraina, potrivit Reuters. „Seara pot apărea şi pene de curent”, a mai arătat ministerul.

La rândul său, operatorul reţelei naţionale de electricitate Ukrenergo a arătat, într-o declaraţie separată, că Ucraina va importa electricitate din Polonia, România, Slovacia, Ungaria şi Moldova.

Atacurile ruseşti cu rachete şi drone asupra sectorului energetic al Ucrainei s-au intensificat din martie, provocând pagube semnificative şi pene de curent în multe regiuni.

Atacurile au provocat pagube de peste 1 miliard de dolari sectorului, a declarat ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko, şi au dus la pierderea a 8.000 Mwh de capacitate de generare din sistemul energetic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 13:53

astăzi, 13:50

astăzi, 12:28

astăzi, 11:40

astăzi, 13:27

astăzi, 12:41

astăzi, 12:25

astăzi, 12:22

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/becurile-din-ucraina-sunt-aprinse-acum-cu-energie-din-romania-polonia-si-slovacia-sistemului-energetic-ucrainean-a-fost-grav-afectat-de-atacurile-rusesti-22378010

Ultimă oră

Același autor