17.9 C
București
17 mai, 2024

Barometrul vizibilităţii miniştrilor – Premierul Ciolacu şi ministrul Energiei Sebastian Burduja, primele poziţii în top în martie/ Urcare spectaculoasă pentru ministrul Educaţiei Ligia Deca / Ministrul Apărării Angel Tîlvăr coboară de pe locul 10 pe 18

astăzi, 07:00

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Energiei Sebastian Burduja ocupă primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna martie, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor, analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Ministrul Educaţiei Ligia Deca urcă de pe locul 12 în februarie pe locul 4, în timp ce ministrul Apărării Angel Tîlvăr pierde mai multe poziţii, ajungând de pe locul 10 pe 18, în eşalonul membrilor Cabinetului care au sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online.

Marcel Ciolacu,

ocupant detaşat al primului loc în topul vizibilităţii

are în martie 27.160 de menţiuni în presa scrisă şi online, mai puţine decât în februarie. Şeful Executivului a înregistrat vârfuri de vizibilitate odată cu câştigarea de către România a procesului Roşia Montană, dar şi cu acuzaţiile la adresa sa pentru declaraţiile făcute anterior pronunţării, cu privire la despăgubirile care ar fi urmat să fie plătite de România. De asemenea, premierul a mai înregistrat un vârf de vizibilitate în contextul vizitei la Bucureşti a preşedintelui Republicii Moldova Maia Sandu. Împreună au participat şi la la Gala CONAF- ”Women in Economy”, ocazie cu care Ciolacu a declarat că firmele cu acţionariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţii.

Ministrul Energiei

Sebastian Burduja

urcă de pe locul 4 în februarie, pe locul al doilea, urcarea în top fiind datorată numeroaselor declaraţii făcute pe fondul negocierilor PSD-PNL pentru candidaturile la alegerile locale din Bucureşti.

Ministrul Finanţelor

Marcel Boloş

coboară o poziţie faţă de luna februarie, ajungând pe locul 3.

Ministrul Educaţiei,

Ligia Deca

urcă de pe locul 12 în februarie, pe poziţia a patra în topul vizibilităţii, creşterea prezenţei sale în presa scrisă şi online având loc în perioada izbucnirii scandalului de la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti, unde un elev ar fi fost violat în toaleta unităţii de învăţământ. De asemenea, urcarea sa în topul vizibilităţii este datorată şi mai multor declaraţii referitoare la procesul de evaluare la simulările examenelor naţionale, la modificarea cadrului legislativ, astfel încât şcolile să poată instala sisteme de supraveghere, fără acordul părinţilor, elevilor majori sau al cadrelor didactice, la modificări în privinţa burselor elevilor, din anul şcolar 2024 – 2025 şi instituirea bursei de rezilienţă, care se va acorda elevilor cu media cel puţin 7 şi care fac parte din primii 30 la sută dintre elevii unei clase.

Ministrul Transporturilor

Sorin Grindeanu

coboară pe locul 5

în timp ce ministrul Justiţiei

Alina Gorghiu

se menţine pe locul 6

Ministrul Muncii

Simona Bucura-Oprescu

ajunge de pe locul 8, în februarie, pe locul 7, urmată de ministrul Agriculturii

Florin Barbu,

care astfel mai coboară o poziţie faţă de luna precedentă.

Ministrului Sănătăţii

Alexandru Rafila

coboară de pe locul 5, pe locul 9, iar ministrul Mediului

Mircea Fechet

părăseşte grupul miniştrilor care au sub 2000 de menţiuni în presa scrisă şi online, ajungând de pe poziţia 11 în februarie, pe poziţia 10 în luna martie.

Şase miniştri ai Cabinetului au între 1.000 şi 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, lista fiind deschisă, în ordine descrescătoare a numărului menţiunilor, de ministrul de Interne

Cătălin Predoiu

, urmat de ministrul Fondurilor Europene

Adrian Câciu,

ministrul Culturi

i Raluca Turcan,

de ministrul de

Luminiţa Odobescu

, de ministrul Digitalizării

Bogdan Ivan

ministrul Dezvoltării

Adrian Veştea,

care în martie iese din eşalonul miniştrilor cu sub 1000 de apariţii

În luna martie, patru membri ai Cabinetului Ciolacu –

ministrul Economiei

Radu Oprea

, ministrul Apărării

Angel Tîlvăr

(coboară de pe locul 10 pe locul 18

, ministrul Familiei

Natalia Intotero,

Marian Neacşu –

se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/barometrul-vizibilitatii-ministrilor-premierul-ciolacu-ministrul-energiei-sebastian-burduja-primele-pozitii-top-martie-urcare-spectaculoasa-ministrul-educatiei-ligia-deca-ministrul-apararii-angel-1922400030002024040721575587

Ultimă oră

Același autor