14.7 C
București
28 octombrie, 2024

Balotelli revine în Serie A după ce a semnat pentru Genoa

Atacantul italian Mario Balotelli a fost transferat de Genoa ca jucător liber de contract, a anunţat luni clubul din Serie A, citat de Reuters.

Balotelli (34 ani) revine în prima ligă italiană după mai bine de patru ani, după ce a rămas fără club de la finalul sezonului trecut.

Genoa, penultima în clasament, a marcat doar şapte goluri în nouă meciuri de campionat, iar managerul Alberto Gilardino speră că Balotelli îşi va completa palmaresul de 52 de goluri pe care le-a marcat în 141 de meciuri din Serie A.

Clubul precedent al lui Balotelli a fost echipa turcă Adana Demirspor, unde a marcat şapte goluri în 16 meciuri în sezonul trecut, iar ultima sa apariţie pentru club în luna mai s-a încheiat cu o eliminare în prima repriză.

„Bine ai venit la Genoa, Super Mario!”, se arată într-o declaraţie a clubului.

„Sunt entuziasmat. Nu vreau să vorbesc prea mult. Vreau doar să încep”, a declarat Balotelli mai devreme luni. „Voi da totul”, a adăugat el, adresându-se fanilor.

„Super Mario”, aşa cum este cunoscut Balotelli, a debutat în Serie A cu Inter Milano în 2007, sub comanda lui Roberto Mancini. El a câştigat trei titluri de campion la club, inclusiv ca parte a echipei lui Jose Mourinho care a câştigat tripla în 2010.

Balotelli s-a reunit cu Mancini la Manchester City, câştigând un titlu de campion şi Cupa Angliei, înainte de a semna cu AC Milan, apoi cu Liverpool, după care a petrecut patru sezoane în Franţa, la Nice şi Olympique de Marseille.

Ultima sa apariţie în Serie A a fost la Brescia, unde a marcat cinci goluri în 19 meciuri în sezonul 2019-20, înainte de a se alătura Monza în al doilea eşalon al Italiei, urmat de perioada sa în Turcia şi la Sion în Elveţia.

Balotelli a marcat 14 goluri pentru Italia în 36 de apariţii. El a făcut parte din echipa care a pierdut finala Euro 2012 în faţa Spaniei şi a apărut şi la Cupa Mondială 2014, înainte de a trece patru ani fără o convocare din partea echipei naţionale.

În 2018, Mancini l-a rechemat pe Balotelli în echipa Italiei, iar ultimul său meci în tricoul Italiei a avut loc în urmă cu peste şase ani, într-un meci din Liga Naţiunilor împotriva Poloniei, în septembrie 2018.

După o carieră adesea afectată de o disciplină deficitară şi de titlurile din tabloide, aceasta ar putea fi ultima şansă a lui Balotelli de a demonstra că încă mai are ce-i trebuie pentru a performa la cel mai înalt nivel fotbalistic.

Genoa primeşte joi vizita Fiorentinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 21:04

astăzi, 20:55

astăzi, 20:51

astăzi, 19:02

astăzi, 18:16

astăzi, 18:12

astăzi, 20:39

astăzi, 06:56

ieri, 07:48

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/balotelli-revine-in-serie-a-dupa-ce-a-semnat-pentru-genoa-22527863

Ultimă oră

Același autor