19.2 C
București
27 aprilie, 2024

”Bal Mascat” – dansul iubirii și al răzbunării în umbrele trecutului pe scena Operei Naționale București

Duminică, 31 martie 2024, de la ora 18:30, Opera Națională București vă invită în universul operei ”Bal Mascat” de Giuseppe Verdi, un univers în care umbrele trecutului și ale iubirii interzise dansează într-un bal mascat al destinului.

Cu o intrigă plină de trădări, conspirații și pasiuni neîmplinite, această operă pune în scenă dileme morale și conflicte sufletești, aducând în prim-plan complexitatea umană.

”Bal Mascat” este o operă emoționantă compusă de Giuseppe Verdi, cu un libret de Antonio Somma. Povestea, plină de intrigi și pasiuni, se desfășoară într-un palat guvernamental, unde guvernatorul orașului, contele Riccardo, se confruntă cu dușmani și trădări. În centrul dramei se află iubirea interzisă dintre Riccardo și Amelia, soția prietenului său Renato. O vrăjitoare și un

aduc la lumină secrete întunecate, iar viața personajelor este transformată într-un dans tragic între iubire și răzbunare. În cele din urmă, destinele se împletesc într-un final tulburător în timpul unui bal mascat, unde se dezvăluie adevăruri dureroase și se consumă ultimele clipe ale personajelor.

În actul I, contele Riccardo se confruntă cu amenințările dușmanilor săi și cu propriile sale trăiri interioare. Iubirea sa neîmplinită față de Amelia, soția prietenului său Renato, adaugă un strat de dramă și conflict, iar trădările și conspirațiile se adâncesc, creând o atmosferă tensionată și plină de mister.

Tema răzbunării și a dilemelor morale atinge punctul culminant în actul II, când Renato descoperă că soția sa, Amelia, și contele Riccardo au o relație interzisă. Confruntat cu gelozia și furia, Renato se vede nevoit să aleagă între dragoste și răzbunare, iar alegerea sa are consecințe devastatoare.

Balul mascat din actul III devine un simbol al dezlănțuirii pasiunilor și adevărurilor ascunse. Personajele se ascund în spatele măștilor, dar adevărurile dureroase ies la iveală. Momentul culminant al operei are loc în această atmosferă de festivitate, într-un final tragic în care spectatorii sunt captivați de intensitatea și emoția poveștii.

În finalul tragic al operei, la balul mascat, personajele se confruntă cu propriile destine. Riccardo acceptă moartea în numele iubirii sale pentru Amelia, iar Renato descoperă că răzbunarea sa a adus suferință și tragedie.

Regie: Grischa Asagaroff – Germania

Coregrafia: Renato Zanella

Scenografie: Luigi Perego – Italia

Lighting design: Gigi Saccomandi – Italia

Asistent scenografie: Luca Filaci – Italia

Maestru de cor: Daniel Jinga

Asistent regie: Paula Stoica

Dirijor: Iurie Florea

Riccardo: Andrei Manea – invitat – debut, Amelia: Bianca Mărgean, Renato: Lucian Petrean, Ulrica: Sorana Negrea, Oscar: Veronica Anușca, Tom: Filip Panait, Samuel: Iustinian Zetea, Silvano: Florin Simionca, Primul Jucător: Ciprian Pahonea, Servitorul Ameliei: Constantin Negru

Cu participarea Orchestrei, Corului și Ansamblului de Balet al Operei Naționale București

”Bal Mascat” explorează profunzimile emoțiilor umane și subliniază fragilitatea relațiilor într-un spectacol ce rămâne imprimat în inimile spectatorilor.

Cu o intrigă plină de trădări, conspirații și pasiuni neîmplinite, ”Bal Mascat” vă va purta duminică, 31 martie 2024, de la ora 18:30, într-o călătorie prin complexitatea umană, aducând în prim-plan dileme morale și conflicte sufletești în care pasiunea, misterul și tragedia se împletesc într-un dans al destinului.

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Opera Națională București puteți afla de pe site-ul oficial:

, de pe pagina de Instagram https://www.facebook.com/operanb.ro/, sau de pe pagina de Facebook:

/. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe situl

cât și de la casa de bilete aflată în incinta operei din Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72, sect. 5.

Sursa: https://jurnalul.ro/cultura/teatru/bal-mascat-dansul-iubirii-si-al-razbunarii-in-umbrele-trecutului-pe-scena-operei-nationale-bucuresti-960202.html

Ultimă oră

Același autor