31 C
București
14 iulie, 2024

Avioane de vânătoare şi de spionaj din Rusia, interceptate în apropierea spaţiului aerian al NATO

Avioanele britanice Typhoon au interceptat o pereche de avioane de luptă ruseşti şi un avion de spionaj care zburau deasupra Mării Baltice, aproape de spaţiul aerian al NATO.

În cadrul unei misiuni comune cu Forţele Aeriene Germane, piloţii britanici de la RAF au interceptat cele trei aeronave ruseşti deasupra Golfului Finlandei.

RAF a anunţat că unul dintre aparatele de zbor a fost identificat ca fiind un avion de informaţii rusesc care zbura dinspre Rusia continentală spre enclava Kaliningrad, situată în apropierea Poloniei.

Acesta a fost întâmpinat de două avioane de vânătoare ruseşti cu baza în Kaliningrad, care au zburat cu el spre sud prin zona de zbor estoniană.

Avioanele Typhoon ale RAF şi germane au escortat aeronava prin zonă înainte de a o preda forţelor aeriene suedeze.

„Vedem deseori avioane militare ruseşti care zboară deasupra Mării Baltice, aşa că aceasta a fost o interceptare de rutină pentru noi. Cu toate acestea, importanţa interceptării acestor avioane şi angajamentul nostru pentru apărarea colectivă a spaţiului aerian al NATO rămâne statornic şi hotărât”, a declarat un reprezentant al RAF.

Forţele aeriene britanice şi germane colaborează în cadrul operaţiunii Azotize pentru a proteja flancul estic al frontierei NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 16:49

astăzi, 16:46

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/avioane-de-vanatoare-si-de-spionaj-din-rusia-interceptate-in-apropierea-spatiului-aerian-al-nato-21804203

Ultimă oră

Același autor