34.8 C
București
20 iunie, 2024

Avertisment: cea mai puternică furtună din ultimii 10 ani se apropie de Australia de Vest

Ciclonul Ilsa se apropie de coasta Australia de Vest, iar specialiştii avertizează că ar putea fi cea mai puternică furtună din ultimii 10 ani.

119 afișări

Un ciclon major se intensifică în largul coastelor Australiei de Vest, existând semne că ar putea fi cea mai puternică furtună care a ajuns în zonă în mai mult de un deceniu. Vântul este suficient de puternic pentru a ridica rulote, avertizează specialiştii.

Biroul de Meteorologie al Australiei (BOM) a anunţat că furtuna va atinge uscatul în noaptea de joi spre vineri, între oraşele Broome şi Port Hedland. Furtuna va provoca pe uscat rafale de peste 250 de kilometri pe oră, echivalentul unui uragan de categoria 4 sau 5 în SUA.

„ Vânturile de o asemenea putere nu numai că au capacitatea de a doborî copaci şi linii electrice, dar pot ridica obiecte din curtea şi din casa dumneavoastră – rulote, trambuline „, a declarat meteorologul principal al BOM, Miriam Bradbury, potrivit CNN.

Autorităţile locale i-au avertizat pe locuitori să îşi asigure ambarcaţiunile şi să lege orice lucru din curte care ar putea să se ridice în aer din cauza vântului puternic.De asemenea, turiştilor li s-a cerut să plece rapid din zonă.

În total, în cele două oraşe locuiesc aproximativ 30.000 de poameni.

Cea mai violentă furtună care a lovit Australia a avut rafale de vânt cu viteza de 290 de kilometri la oră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 12:19

astăzi, 12:08

astăzi, 12:07

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/avertisment-cea-mai-puternica-furtuna-din-ultimii-10-ani-se-apropie-de-australia-de-vest-21790394

Ultimă oră

Același autor