19 C
București
16 iunie, 2024

Autorităţile le-au pus gând rău căpuşelor din Capitală. Când începe dezinsecţia

Primăria Capitalei anunţă că vineri vor începe tratamentele de dezinsecţie pentru combaterea căpuşelor.

110 afișări

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, în acest an vor fi desfăşurate pe toată durata sezonului cald cinci astfel de tratamente.

Operaţiunile de dezinsecţie vor fi efectuate pe toate spaţiile verzi ale domeniului public – parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire şi spaţii sau terenuri aferente imobilelor (asociaţii de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuinţe sociale).

Tratamentele se efectuează prin pulverizare/atomizare cu echipamente specifice, pe toate suprafeţele cu vegetaţie.

„Produsul insecticid utilizat este SOLFAC Trio EC 140, un concentrat emulsionabil, utilizat pentru combaterea căpuşelor, ţânţarilor, muştelor şi gândacilor. În concentraţia de 2%, folosită pentru combaterea căpuşelor, soluţia insecticidă nu este toxică pentru om şi animale. Toate produsele biocide utilizate de CMEIB sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide”, transmite primăria.

Cetăţenii pot face sesizări şi reclamaţii în legătură cu apariţia oricăror focare de infestare în Capitală la numărul de Dispecerat non-stop – 0752.041.898 – şi pe e-mail, la adresa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/autoritatile-le-au-pus-gand-rau-capuselor-din-capitala-cand-incepe-dezinsectia-21723682

Ultimă oră

Același autor