15 C
București
8 septembrie, 2024

Australia semnează un contract de 1,4 miliarde de dolari pentru modernizarea submarinelor

Australia a anunţat sâmbătă că a semnat un contract pe patru ani în valoare de 1,4 miliarde de dolari cu constructorul de submarine ASC pentru modernizarea submarinelor din clasa Collins ale marinei, scrie Reuters.

Contractul face parte dintr-un angajament al guvernului de a menţine flota din clasa Collins cu propulsie diesel-electrică „o capacitate puternică de atac şi descurajare”, a declarat ministrul industriei apărării, Pat Conroy.

Contractul va „asigura în mod direct securitatea locurilor de muncă pentru mai mult de 1 100 de lucrători cu înaltă calificare”, lucrările fiind efectuate în oraşele Henderson din Australia de Vest şi Osborne din Australia de Sud, a mai spus Conroy.

Osborne este locul în care ASC şi BAE Systems din Marea Britanie vor construi împreună flota australiană de submarine cu propulsie nucleară, componenta principală a unui pact dintre Marea Britanie, SUA şi Australia.

Până la începerea acestor lucrări, şantierul naval este locul în care se efectuează cea mai mare parte a întreţinerii flotei existente din clasa Collins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 09:29

astăzi, 09:16

astăzi, 09:00

astăzi, 07:18

astăzi, 00:09

ieri, 22:41

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/australia-semneaza-un-contract-de-1-4-miliarde-de-dolari-pentru-modernizarea-submarinelor-22445034

Ultimă oră

Același autor