17.8 C
București
18 mai, 2024

Atacurile ruseşti continuă în Duminica Paştelui ortodox. O persoană a murit, 17 au fost rănite în Harkov

Atacurile ruseşti din duminica Paştelui ortodox au ucis o femeie îngropată sub dărâmături şi au rănit 17 persoane în oraşul ucrainean Harkov şi în regiunea înconjurătoare, au declarat oficialii regionali.

Guvernatorul regional Oleh Syniehubov, a scris pe Telegram că şase persoane au fost rănite într-un atac cu drone în timpul nopţii asupra districtului Osnovyanskyi din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, conform Reuters.

Alte zece persoane au fost rănite într-un atac mai târziu în cursul zilei cu bombe aeriene asupra centrului oraşului.

Harkovul a rezistat unui asalt rusesc de săptămâni întregi în primele zile ale invaziei ruseşti din 20 februarie 2022 şi a fost o ţintă frecventă a atacurilor în ultimele săptămâni.

Rusia afirmă că nu vizează civili, dar atacurile au lovit blocuri de apartamente, şcoli şi instituţii medicale.

Syniehubov a raportat, de asemenea, moartea unei femei în vârstă de 88 de ani în bombardamentul asupra satului Monachynivka, la est de Harkov. Corpul ei a fost recuperat din dărâmăturile unei case. Un bărbat a fost rănit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 22:45

astăzi, 22:30

astăzi, 22:27

astăzi, 21:50

astăzi, 18:50

astăzi, 15:59

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/atacurile-rusesti-continua-in-duminica-pastelui-ortodox-o-persoana-a-murit-17-au-fost-ranite-in-harkov-22368809

Ultimă oră

Același autor