22.6 C
București
7 mai, 2024

Armata americană a început să construiască un uriaş debarcader în largul Fâşiei Gaza

Debarcaderul va facilita livrarea de ajutor umanitar, după cum a anunţat departamentul de apărare al SUA.

Navele vor livra ajutor umanitar prin intermediul debarcaderului. Ulterior, pachetele vor fi transferate în camioane pentru a fi transportate în Gaza. Debarcaderul va fi legat de ţărm printr-o şosea temporară, potrivit BBC.

Oficialii americani spun că debarcaderul va fi operaţional până la începutul lunii mai. Niciun militar american nu va ajunge pe pământ. Toţi vor dormi şi vor lucra doar de pe debarcader, au mai spus reprezentanţii SUA. Circa o mie de militari americani vor fi implicaţi în operaţiune. Este vorba despre o operaţiune internaţională în cadrul căreia navele vor fi încarcate în Cipru.

Americanii estimează că prin intermediul acestui sistem, în Gaza vor ajunge zilnic 150 de camioane încărcate cu ajutor umanitar. Asta înseamnă că ar putea fi livrate în fiecare zi două milioane de mese. Populaţia Fâşiei Gaza are aproximativ 2,3 milioane de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/armata-americana-a-inceput-sa-construiasca-un-urias-debarcader-in-largul-fasiei-gaza-22358197

Ultimă oră

Același autor