21.2 C
București
29 martie, 2024

ANM anunță un nou val de frig pentru toată țara. Cod galben de viscol și vânt până luni seară / Prognoza pentru București – HARTA

Sursa FOTO: infofax.ro

Publicat: 05/02/2023, 12:41

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță un nou val de frig pentru toată țara și a emis un cod galben de viscol și vânt, valabil până luni seară.

Începând de duminică, de la ora 10:00, până luni, la ora 20:00, va fi în vigoare un

de viscol în Carpații Meridionali și Orientali.

În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar

cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

De asemenea, de duminică de la ora 10:00 până luni la ora 20:00 va fi în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadăîn jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Cum va fi vremea în București

Conform ANM, începând de duminică, de la ora 10:00, până vineri, la ora 8:00, vremea va fi rece.

Temperaturile maxime vor fi de 0…2 grade, iar minimele se vor situa, în general, între -8…-5 grade. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în prima jumătate a intervalul ce vor amplifica senzația de frig.

România, sub cod de VREME severă: drumuri închise, activitate suspendată în porturi, evenimente rutiere în toată țara! / Zonele cele mai afectate

Ninsorile care s-au intensificat sâmbătă noapte au dat peste cap traficul rutier în bună parte din țară. Vremea nefavorabilă a dus la închiderea unor porțiuni de drumuri din mai multe județe, precum și la suspendarea activităților în porturile de la Marea Neagră.

Astfel, duminică dimineață, potrivit datelor furnizate de Centrul Infotrafic al Poliției Române, pe mai multe artere importante erau probleme.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010.

Ulterior,

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

15 Mar, 23:21

Știri politice –

15 Mar, 23:09

Marius Tucă Show –

15 Mar, 22:31

Ultima oră

Știri –

15 Mar, 22:24

15 Mar, 22:12

Sursa: https://www.gandul.ro/vremea/aproape-jumatate-tara-sub-cod-galben-vreme-severa-luni-seara-19920617

Ultimă oră

Același autor