20.7 C
București
4 mai, 2024

Angel Tîlvăr, convorbire telefonică cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire telefonică cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Discuţiile au vizat situaţia de securitate generată de războiul din Ucraina şi a fost reiterată importanţa menţinerii unităţii transatlantice.

„Alături de Statele Unite şi de aliaţi, România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina. Vom continua să oferim sprijin multidimensional pentru susţinerea efortului defensiv ucrainean împotriva agresiunii ruse. Este important să continuăm să răspundem împreună nevoilor de sprijin”, a transmis ministrul român al apărării.

În cadrul discuţiilor a fost reiterată necesitatea continuării eforturilor bilaterale în vederea consolidării securităţii euro-atlantice şi aprofundării Parteneriatului Strategic România-SUA.

„,Parteneriatul cu Statele Unite reprezintă o prioriate pentru România şi pentru Ministerul Apărării Naţionale. Continuăm să avansăm în dezvoltarea proiectelor comune, consolidând, astfel, cooperarea între ţările noastre în plan militar. Am mulţumit secretarului american al apărării pentru prezenţa consistentă a trupelor americane pe teritoriul naţional,” a arătat ministrul apărării naţionale.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au dezbătut elemente de interes în pregătirea reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina, care va avea loc vineri, 26 aprilie, şi au stabilit obiectivele comune în perspectiva Summit-ului de la Washington din această vară.

În final, atât partea română, cât şi partea americană au reconfirmat angajamentul comun pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice, transmite MApN într-un comunicat de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/angel-tilvar-convorbire-telefonica-cu-secretarul-american-al-apararii-lloyd-austin-22355007

Ultimă oră

Același autor