Din articol
Tribunalul Bucureşti a decis să înlocuiască arestul la domiciliu cu controlul judiciar în cazul lui Andrew Tate, în dosarul în care este cercetat pentru exploatarea sexuală a 34 de femei. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare. Reprezentanţii fraţilor Tate consideră că această decizie a magistraţilor „evidenţiază angajamentul sistemului judiciar românesc faţă de echitate şi transparenţă”.
Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, propunerea de prelungire a arestului la domiciliu pentru Andrew Tate.
„În temeiul art.222 alin.7 Cod.proc.pen. respinge, ca neîntemeiată, propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu luate faţă de inculpatul Tate III Emory Andrew, formulată la data de 09.01.2025 de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Structura Centrală – Secţia de combatere a criminalităţii organizate, în dosarul nr. 2557/D/P/2023”, a decis Tribunalul Bucureşti.
Instanţa a hotărât ca Andrew Tate să fie cercetat sub control judiciar.
Decizia nu e definitivă
Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.
Reprezentanţii fraţilor Tate au declarat că această decizie îi oferă lui Andrew libertatea de a călători pe teritoriul României.
„Într-o decizie juridică crucială, instanţele româneşti au hotărât astăzi ridicarea arestului la domiciliu impus lui Andrew Emory Tate, înlocuindu-l cu control judiciar. Această hotărâre marchează un pas decisiv, oferindu-i lui Andrew libertatea de a călători pe teritoriul României, respectând condiţiile legale impuse. Aceasta vine la doar o lună după ce judecătorul a refuzat să trimită primul dosar în instanţă, determinând întoarcerea acestuia către DIICOT din cauza multiplelor nereguli constatate de judecatori in dosar”, a transmis echipa fraţilor Tate.
Reprezentanţii celor doi fraţi au mai afirmat că Andrew Tate va coopera în continuare şi va respecta justiţia.
Avocat: Această decizie evidenţiază angajamentul sistemului judiciar românesc faţă de echitate şi transparenţă, demonstrând dedicaţia sa pentru respectarea procesului echitabil şi a statului de drept.
„Salutăm acest rezultat ca pe o reflecţie a progreselor realizate în cadrul legal din România. Andrew Tate şi echipa sa rămân dedicaţi cooperării totale şi respectarii justiţiei”, a mai afirmat echipa fraţilor Tate, potrivit News.ro.
Procurorii DIICOT susţin că fraţii Andrew şi Tristan Tate şi membrilor presupusei grupări infracţionale constituite în jurul acestora au recrutat, începând cu anul 2015, 34 de femei pe care le-au obligat să producă materiale pornografice care au fost difuzate contra cost pe platforme de profil.
„Foloasele materiale astfel obţinute de inculpaţi din exploatarea sexuală a victimelor au fost evaluate la peste 2.800.000 dolari americani şi 887.000 tokeni”, susţin anchetatorii de la combaterea criminalităţii organizate.
Editor :