18.5 C
București
27 mai, 2024

Ana Bogdan, revenire de excepţie şi prima victorie pentru România împotriva Sloveniei în Billie Jean King Cup

Ana Bogdan a obţinut vineri prima victorie pentru echipa României în confruntarea cu Slovenia din barajul pentru calificările la turneul final al Billie Jean King Cup.

Ea a învins-o în partida inaugurală, ce se joacă în Slovenia, pe Kaja Juvan (121 WTA), în trei seturi.

Românca a fost nevoită să revină de la un set în urmă şi de la 0-4 în setul decisiv, pentru a se impune după 3 ore şi jumătate, cu 3-6, 6-3, 6-4.

Ana Bogdan a intrat greu în meci, fiind condusă cu 3-0 în debutul primului set, după ce a cedat serviciul în gameul al doilea. Cele două jucătoare şi-au valorificat apoi serviciul, românca nereuşind să recupereze break-ul, astfel că slovena s-a impus cu 3-6, după 37 de minute.

Setul secund a început cu 2-0 pentru Bogdan, dar Juvan a egalat imediat la 2-2, după ce românca salvase 4 mingi de break în game-ul 3.

Bogdan a izbutit apoi să ducă scorul la 4-2 şi după ce a irosit trei mingi de set la 5-2, a valorificat-o pe a cincea, pentru 6-3, trimiţând meciul în set decisiv.

Set decisiv care a avut un început demoralizant pentru echipa României, Juvan conducând cu 0-4 şi având alte 3 şanse de game pentru a duce scorul la 5-0.

Din acest moment, Ana Bogdan a reuşit o revenire de excepţie, anulând cele 3 şanse de 5-0 după care a câştigat 6 game-uri la rând, obţinând prima victorie pentru echipa României.

În al doilea meci al zilei, Jaqueline Cristian (180 WTA) o întâlneşte pe Tamara Zidansek (102 WTA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 18:22

astăzi, 18:17

astăzi, 18:13

astăzi, 17:28

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/ana-bogdan-revenire-de-exceptie-si-prima-victorie-pentru-romania-impotriva-sloveniei-in-billie-jean-king-cup-21798361

Ultimă oră

Același autor