12.8 C
București
26 aprilie, 2024

„Am aflat la externare că a ajuns la septicemie”. Mărturia unor părinți din București al căror bebeluș s-a infectat cu o bacterie în spital

Infecţiile din spitale au făcut aproape 14.000 de victime numai în prima parte a anului trecut.

Sursa foto: Gettyimages | China Photos / Stringer

Cazurile raportate s-au dublat însă nu avem încă un mecanism clar prin care bolnavii sau aparţinătorii să-şi găsească dreptatea. Situaţia este recunoscută şi de

care vrea o nouă lege pentru cazurile de malpraxis.

O luptă pentru dreptate au început şi doi tineri din Capitală după ce viaţa copilului lor a fost pusă în pericol din cauza unei bacterii luată din spital.

Băieţelul se luptă cu o afecţiune neurologică încă de la naştere. Starea micuţului s-a degradat şi mai mult după ce a luat o infecţie din spital.

Mama micuţului spune că a aflat la externare că băiatul are stafilococ auriu. Din cauza acestei infecţii a ajuns la septicemie, declară femeia.

„Asta este şi cauza care l-a afectat şi mai mult neurologic. Ne-am dat seama că el este într-o stare critică şi ei nu voiau nici în ultimul ceas să recunoască că de fapt este vina lor că nu s-au luat măsuri”, a mai spus femeia pentru Antena 3 CNN.

Tânăra mărturiseşte că s-a lovit în spital de mai multe nereguli care i-ar fi pus micuţului viaţa în pericol.

Citiţi şi:

Au fost aproximativ 14.000 de infecţii nosocomiale în unitățile medicale numai în prima parte a anului trecut, iar cele mai multe au fost raportate în Capitală.

Cele mai multe infecții asociate asistenței medicale apar de regulă în secțiile de chirurgie sau în secțiile de terapie intensivă.

Agenția Medicamentului a recunoscut că a descoperit o mulţime de nereguli, inclusiv în spitalele din Capitală, legate de dispozitivele și materialele sanitare.

În România pacienții în stare gravă se luptă atât cu boala cât și cu infecțiile din spitale.

De multe ori bolnavii și-au pierdut viaţa din cauza bacteriilor luate din spitale.

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/news-hour-with-cnn/marturie-parinti-bucuresti-bebelus-bacterie-spital-669070.html

Ultimă oră

Același autor